MónTerrassa
Queixes dels alumnes de l’Escola d’Art pel cobrament dels tallers tancats per la Covid
  • CA
Aula del taller de pintura de l'Escola d'Art i Disseny
Aula del taller de pintura de l’Escola d’Art i Disseny | Escola d’Art i Disseny

!--akiadsense-->

L’alumnat de l’escola d’art ha presentat un escrit als serveis educatius de Terrassa i a la direcció de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, per tal de reclamar que es retornin les quotes que es consideren cobrades “de forma indeguda” atès que els tallers fa mesos que estan tancats i les classes no s’estan impartint amb normalitat. Així ho han traslladat també en un comunicat als mitjans els delegades dels alumnes dels Tallers d’art de l’Escola d’Art de Terrassa.

En aquest escrit també es demana la reobertura dels tallers tenint en compte que els espais són “suficientment amplis” com per garantir la distància de seguretat entre les persones assistents i que es podrien “equiparar als grups bombolla de la resta d’escoles o formacions reglades”. Els alumnes denuncien que a causa de les restriccions sanitaries els tallers estan tancats però que l’equipament municipal continua cobran “íntegrament” les quotes i malgrat que afirmen que “els tallers impartits en format telemàtic s’agraeixen” recorden que “no són equivalents en cap cas a lesclasses presencials. No és el mateix servei”.

Abandonament d’alumnes i rebaixa de quotes

En l’escrit, els alumnes subratllen que “algunes matèries no es poden impartir a distància com, per exemple: model a dibuix, pintura i fotografía, grans formats, utilització de nous materials i noves tècniques, els torns i els forns per ceràmica, les eines i maquinària d’ebanisteria, etc” i recorden que “alguns alumnes no disposen dels espais necessaris a casa seva per desenvolupar les activitats, ni tenen per que ser hàbils amb les eines informàtiques per poder aprofitar les classes per videoconferència. Però el què és més rellevant, és que alguns tallers ni tan sols ofereixen aquesta possibilitat”. Davant d’aquest escenari, manifesten que “molts alumnes han abandonat l’escola i molts altres tenen els seus dubtes”.

D’aquesta manera, els estudiants de l’Escola d’Art i Disseny han presentat una reclamació formal demanant principalment la “reobertura presencials dels tallers”, i que si aquesta no és possible, que es faci una “rebaixa de la quota mensual al mínim pel manteniment de l’estructura bàsica amb caràcter retroactiu dels mesos anteriors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa