MónTerrassa
Qollunaka estrena a Terrassa una adaptació moderna de “Cyr@no”
  • CA

La companyia Qollunaka Grup de Teatre estrena el clàssic Cyr@no, d’Edmond Rostand, en una adaptació d’Òscar Garcia. L’obra, dirigida i protagonitzada pel mateix Garcia -juntament amb Ester Batlló- es podrà veure els dies 21 i 22 de maig, a la Sala Crespi dins del cicle de primavera organitzat pel Casal de Sant Pere de Terrassa.

Dalt de l’escenari hi haurà una dotzena d’actors i actrius que donaran vida a un Cyr@no que destaca per la seva complexitat tècnica, amb projeccions audiovisuals en directe i un recull de grans poesies catalanes de tots els temps fet per Ferran Peiró. A més, cal ressaltar la banda sonora, creada i interpretada pel pianista i compositor Pol Oñate; i els elements coreogràfics, a càrrec d’Anna Alcázar.

Versió ambientada en un diari

Òscar Garcia ha explicat que el desig de portar aquesta obra a l’escenari ve de lluny, “ja fa molt de temps que era un somni particular molt anhelat. Passaven els anys i tenia clar que no podia esperar gaire més si la meva intenció era protagonitzar el paper jo mateix -els anys, no passen pas en va-. Així que, durant el confinament, vaig decidir finalment fer-ne una adaptació pròpia i posar-la en marxa tan bon punt poguéssim començar assajos”.

El grup Qollunaka estrena l’obra Cyr@no, a la Sala Crespi de Terrassa | Qollunaka

L’acció es trasllada a temps actuals i a una redacció de diari. Com explica el mateix autor: “Una de les premisses que tenia clara -com totes les obres que fem a Qollunaka, des d’«Els Pastorets» a «Terra Baixa» i que s’ha convertit en empremta de la companyia- és que no repetiríem el que ja s’ha fet. És per això que vaig optar per fer un gir i oferir una versió actualitzada, que transcorre a l’època actual a la redacció del diari «Núvol». Que l’obra estigui ambientada en el món periodístic no és gratuït, trobo que és d’allò més adient i que casa perfectament amb la immediatesa de les notícies i amb una acció que transcorre a cavall de l’àmbit laboral i d’un conflicte armat, com el que, desgraciadament, estem vivint ara mateix al cor d’Europa”.

Per últim, Garcia afirma que: «També ens feia il·lusió fer un clàssic que han portat a escena grans intèrprets i directors catalans i terrassencs, com Pep Pla, Rosa Cadafalch o Pere Arquillué. En aquest sentit, vull dir que la companyia ha incorporat noves cares, un conjunt de brillants intèrprets que se sumen al talent ja existent a Qollunaka, i que ens ha permès fer dos repartiments diferents de cara a girar l’obra arreu de Catalunya i més enllà”.

Compra d’entrades al web de la Sala Crespi clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa