MónTerrassa
Qollunaka estrena el musical mariner “La taverna de la Rosita”
  • CA

Estrena de Qollunaka Grup de Teatre, el musical mariner “La taverna de la Rosita”, òpera prima d’en Ramon Alcaraz, a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere de Terrassa els dies 23 i 24 d’octubre. Inspirada en els clàssics catalans i emmarcada dins del cicle de tardor.

Una vintena d’actors, músics i tècnics portaran a escena, sota la direcció de Josep Manel Martínez “Kazo” una obra que el seu autor, Ramon Alcaraz, defineix com a “un triangle amorós intens inspirat en el costumisme català i amb aromes d’en Guimerà o en Sagarra”.

L’argument de l’obra ens transporta a l’any 1895 i a un poble català de pescadors on hi viuen dos cosins, en Joan i en Carles, companys de jocs des de petits. Tots dos s’enamoren de la mateixa noia, la Marina, la filla de la tavernera del poble. Tot s’embolicarà quan en Carles, fill d’un “americanu” ric, és cridat a files per anar a la Guerra de Cuba. Havaneres, valsets mariners i cançons de taverna, armen l’esquelet d’una obra que Qollunaka porta a escena, amb música i veu en directe, i que ens fa reflexionar sobre temes eterns: relacions afectives i gelosia, lluita de classes, nacionalismes…

El director afirma que, “potser és l’obra més difícil que ha portat a escena Qollunaka, no és el primer musical que fem, però sí el que ha significat més hores d’assaig en petit grup, per culpa de la pandèmia i, a més, significa el debut amb Qollunaka de cinc persones, tres en papers principals, que tenen una qualitat artística i humana impressionant”. La tornada als escenaris de Qollunaka amb una nova obra s’està rebent amb una gran acollida i interès per part del públic.

Un cop estrenada l’obra, Qollunaka Grup de Teatre presentarà la «Taverna de la Rosita» a diferents concursos i mostes de teatre amateur de Catalunya i els Països Catalans amb la intenció de girar-la arreu del territori per un període de dos anys.

Qollunaka Grup de Teatre és una companyia de teatre amateur terrassenca, amb seu al Casal de Sant Pere, formada per un grup d’amics i amigues ja fa 19 anys. Al llarg de la seva trajectòria ha portat a escena propostes tan variades
com les quatre edicions dels “Okupastorets”, la “Balada del flautista”, l’obra de
temàtica castellera “Lo 3 de 9”, “No ho acabo d’entendre”, “Terra baixa”, “Les
noces de Fígaro”, “Dones i secrets”, “Boira”, “Sota la manta”, “Com ombres”,
“La corona d’espines”, “Tot assajant… un clàssic”, “Qui té por de Virginia
Woolf?” “La antesala”, o “Escac i Mat”, a banda de les obres infantils i juvenils
“La draga Draga” i “Un somni màgic”, la lectura dramatitzada “Ulises en el
Averno”, obres de microteatre i diversos tributs a Pepe Rubianes a càrrec
d’Òscar Garcia. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb més d’un
centenar de premis en diferents concursos de teatre de Catalunya i el País
Valencià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa