MónTerrassa
El projecte Pianos Vius es fa un forat al Casal Anna Murià de Terrassa

El Casal Anna Murià de Terrassa s’ha sumat a la iniciativa Pianos Vius. Aquest dimarts, 19 de setembre, l’equipament municipal ha acollit l’acte de presentació i benvinguda al nou instrument musical amb la presència de la regidora de Gent Gran, Laura Rivas; la regidora de Promoció Cultural i Audiovisual, Rosa Boladeras; i el president de l’associació Pianos Vius, Abel Coll. L’acte ha comptat amb la interpretació al piano de dues peces a càrrec del president de l’associació Pianos Vius, Abel Coll, i de la pianista Monika Lao.

A partir d’ara, aquest instrument formarà part del mobiliari de l’espai del Bar Restaurant Els Telers, amb l’objectiu d’acostar a tothom la màgia de la música. D’aquesta manera, qualsevol persona que s’inspiri, o necessiti alliberar els dits, pot compartir el seu talent tocant el piano que s’ha posat a disposició.

El piano és un Zimmerman de paret color fusta i estarà ubicat dins del del bar del casal, en el qual es realitzen moltes activitats, especialment per a les persones grans. El pot tocar tothom que ho vulgui a l’horari establert (de dilluns a divendres de 10:00 a 19:00, i dissabte de 10:00 a 16:00), tot i que es recomana contactar amb el Casal abans per assegurar-se que no hi ha cap altre activitat al mateix moment.

Presentació del projecte Pianos Vius al Casal Anna Murià de Terrassa | Aj. Terrassa

Tres pianos vius més a Terrassa, més un d’extra

Pianos Vius és una associació cultural sense ànim de lucre establerta principalment al territori català amb l’objectiu de promoure la música en tots els seus àmbits i estils, i en particular l’ús del piano com a instrument per omplir els espais públics de música i emocions. L’associació dota de pianos els espais públics o privats interessats a oferir música en directe sense ànim de lucre ni restriccions d’accés. Els pianos s’aconsegueixen a través de donacions de particulars, empreses i entitats, així com subvencions i les quotes dels socis.

El Casal Anna Murià ha estat el darrer a incorporar-se a la xarxa de col·laboradors de la iniciativa Pianos Vius, acollint a les seves instal·lacions un piano de lliure accés. A Terrassa en tenim d’altres. Per exemple, dins del projecte Pianos Vius, un dels espais on es busca especialment crear un entorn amable i emotiu és als hospitals. Així, a la nostra ciutat el trobem a l’Hospital de Terrassa, del Consorci Sanitari de Terrassa, com també a la Residència Sant Llàtzer. També en tenim un quart, que es troba instal·lat a la Residència Josep Oriol, al carrer de l’Església.

Paral·lelament al projecte Pianos Vius, a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa han posat en marxa la iniciativa “Toca la vida”, promogut per la Comissió d’Humanització de MútuaTerrassa que busca millorar la salut i l’experiència dels pacients -també familiars i professionals- mitjançant la música com a fil conductor. Es troba ubicat al vestíbul de l’HUMT i hi ha programades dues franges horàries (entre 14 i 15.30 i entre 19 i 20.30h).

Ha començat a caminar la iniciativa “Toca la vida”, un projecte de música en viu promogut per la Comissió d’Humanització de MútuaTerrassa | Cristóbal Castro

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 20, 2023 | 11:30
    Gironí. setembre 20, 2023 | 11:30
    No sabia que a Terrassa hi hagués el casal Anna Muria. Ho cel·lebro; he llegit obres seves i la vaig conèixer personalment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa