MónTerrassa
Primer cap de setmana de Pastorets

Aquest dissabte arrenca oficialment la temporada de representacions de Pastorets de Catalunya amb la primera vintena de representacions dels dos centenars que hi ha previstes arreu del país.

Dissabte es representaran els Pastorets de Collbató, L’Estel de Natzaret del Centre Cultural i Teatre de Sarrià, Els Pastorets del Centre Parroquial Sant Vicenç de Sabadell, els de Rubí, els del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona, els dels Lluïsos d’Horta, els de la Joventut de La Faràndula de Sabadell, els de Sitges i els de Premià de Mar.

Pel que fa a diumenge hi ha programades representacions a Sitges, a Barcelona (Horta, Poblenou, Sarrià i al Centre Sant Pere Apòstol), a Sabadell, a Rubí, Mataró, Premià de Mar i a Ulldecona.

Es doblen les representacions de l’any passat

Del total de grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, una cinquantena de grups faran unes 200 representacions, el doble de la temporada passada, marcada clarament per les restriccions imposades per la Covid-19. Més del 80% dels grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya oferiran representacions enguany, doblant xifres de l’any passat, però encara lluny de recuperar el volum de grups i representacions d’abans de la pandèmia. 

Amb les restriccions vigents, però amb l’aforament de les platees complet, s’espera que les representacions de Pastorets contribueixin a la recuperació de la cultura popular del cicle nadalenc, i a les tradicions familiars i que esdevinguin, també una alternativa per celebrar les festes de Nadal de manera segura i apostant per la cultura.

Les 6.000 persones que de manera altruista conformen aquest moviment social, afronten la temporada amb moltes ganes i treballen per mantenir més viu que mai

Amb moltes ganes per part de les 6.000 persones que conformen aquest moviment social que de manera altruista treballa per mantenir més viu que mai fenomen teatral de cultura popular. En aquest sentit, la majoria de grups que enguany ofereixen representacions, han optat per recuperar-les de manera habitual. La temporada passada va estar marcada per diferents adaptacions i propostes alternatives que van mantenir viva la flama de Pastorets, en la campanya més atípica de la història.  

Amb l’objectiu de facilitar la cerca de representacions de manera conjunta, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya manté la pàgina web www.pastoretsdecatalunya.cat, un lloc web que s’ha renovat per complet aquest any.

L’espectacle més complet

Des de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya es valora molt positivament l’esforç que s’ha fet per part dels grups per recuperar la normalitat de les representacions i es fa una crida als espectadors recordant que la cultura és segura. El nou coordinador general de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel, que fou nomenat el passat mes d’abril en assemblea general telemàtica, fa  una crida al públic perquè gaudeixin del fenomen teatral nadalenc per excel·lència i recorda que les representacions de Pastorets són un espectacle complet que combina la música, dansa, teatre, història i cultura popular, convertint-les en una experiència única arreu. A més, Peramiquel també remarca la gran qualitat que tenen les representacions i la tasca ingent que fan totes les persones de diferents edats que aglutina aquest moviment únic i singular. 

Coordinadora de Pastorets

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa