MónTerrassa
La policia de Terrassa obliga a aturar el concert de RevoluSonats
  • CA
Un moment del concert d'aquest dissabte a SoulPub
Un moment del concert d’aquest dissabte a SoulPub | RevoluSonats

!--akiadsense-->

Sorpresa majúscula aquest dissabte al bar SoulPub de Terrassa, al carrer García Humet, al concert convocat per RevoluSonats. El grup de rap català liderat per Mohi Lee estava actuant quan, a mig espectacle, va veure’s obligat a aturar-se per la irrupció d’una patrulla de la Policia Municipal de Terrassa. Segons ha explicat el mateix cantant a Món Terrassa, el concert havia començat amb una jam session amb la participació de tres grups de raps més, i tot anava com una seda fins que la policia va fer parar la música.

“La gent del públic no sabia què passava i va començar a sortir a fora del local. Nosaltres tampoc. Els agents van estar parlant amb la responsable de la sala i amb el propietari, en cap moment es van dirigir a nosaltres”, ha explicat Mohi Lee. Explica que la situació va ser una mica surrealista.

La confusió va regnar entre públic i els mateixos artistes. Lee afirma que en un primer moment se li va comunicar que “no es tractava de cap queixa d’un veí, sinó que ens van dir que se’ns acusava d’un delicte d’incitació a l’odi. És cert que tenim temes transgressors, independentistes i que el cartell del concert deia que era un concert antirepressiu per a la llibertat d’expressió, però no entenem què ha passat ni perquè han volgut parar l’esdeveniment”, manifesta l’artista. Afirma que l’acusació tampoc els va sorprendre, ja que “no és la primera vegada que ens ha passat, per exemple, a les xarxes socials hem tingut problemes per publicar cançons perquè consideren que és ‘contingut inadequat’… així que quan el propietari ens va comentar això no ens vam estranyar”.

Els agents van ser prop d’una hora al local, on van demanar al propietari tot tipus de documentació (sanitat, aforament, seguretat, permís de concerts, etc). Segons fonts policials han manifestat a Món Terrassa, la presència dels dos agents va ser perquè els veïns van trucar-los per denunciar excés de soroll. Així mateix, manifesten que el local no tenia llicència per a fer concerts en directe.

Els artistes participants en el concert promogut per RevoluSonats
Els artistes participants en el concert promogut per RevoluSonats | RevoluSonats

!--akiadsense-->

Tanmateix, la versió del propietari del SoulPub és diferent. En declaracions a Món Terrassa ha explicat que “ho tenim tot en regla. Mirant la llei i la nostra llicència, sí que podem fer concerts. Per tant, ignorant els permisos que actualment tenim van fer cancelar-lo igualment”, es queixa. Així mateix, subratlla que “fins que no tinguem més informació no poder dir que el concert fos cancel·lat per un delicte d’incitació a l’odi, encara que el policia en qüestió digués que podia sancionar-nos pel tipus de concert que era”.

Exposa que totes les al·legacions que afirmen des de la Policia Municipal són falses. En l’informe policial, diu, “posa que excedíem l’aforament, quan ells ni tan sols van poder entrar a dins per veure quants érem, diuen que no tenim sortides d’emergència, i en tenim dues, o que no teníem el cartell de ‘Prohibit fumar’ quan te’l trobes només entrar…”. El propietari del local lamenta que “en sis anys de projecte Soul Pub, mai havíem tingut una inspecció d’aquesta magnitud, i hem fet concerts cada 15 dies com a local musical. Pot ser casualitat? No ho sabem. Potser un veí cansat? No ho sabem tampoc. Pot ser que no agradin aquestes activitats? Tampoc ho sabem. És tot molt confús, en realitat”, sentencia.

Després de la marxa dels dos agents un cop recollida la informació que necessitaven, i veient que ja s’havien superat les dues de la matinada i la denúncia per una suposada manca de permisos, es va decidir posar punt final a la música i el públic que encara quedava a la sala va optar per marxar cap a casa. Lee es mostra decebut perquè el concert no va poder finalitzar-se. “Era el nostre primer concert per presentar el nou disc i el single i ens ho van xafar”.

El cotxe de la policia municipal que va intervenir
El cotxe de la policia municipal que va intervenir | RevoluSonats

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa