Aquest any sí, aquest any es podrà tornar a omplir la plaça Vella de Terrassa amb la Fira del Dibuix. S’arriba a la 42a edició i tindrà lloc el pròxim diumenge 3 d’octubre des de les onze del matí fins a les vuit del vespre. Organitzada pels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, enguany podrà recuperar una presencialitat perduda per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia de Covid-19. Havien estat 41 anys que, de manera ininterrompuda, s’havia pogut celebrar al mateix lloc (exceptuant algun cas per temes meteorològics) aquesta efemèride tant esperada per artistes i ciutadans.

L’any passat es va intentar substituir-la per una exposició dels firaires que són socis de l’entitat, en una mostra que es va poder visitar a la sala Salvador Alavedra d’Amics de les Arts. Però, com és lògic, no va ser el mateix, ja que faltava el bullici de la gent passejant, tenint contacte de primera mà amb els artistes i, fins i tot, poder-los veure treballar en directe.

Això ha fet, que aquest any, més que mai, els artistes també s’hagin bolcat a voler participar a la Fira del Dibuix i que la resposta hagi estat molt positiva. Per motivar també que hi hagi el màxim de participació que l’aforament permet -ja que encara hi ha restriccions en aquest aspecte-, l’entitat organitzadora ha mantingut els preus. “No volíem que condicionés el fet de participar-hi o no“, expliquen en un comunicat.

Dibuixos, il·lustracions, còmics, gravats, pintura o fotografia, són les disciplines artístiques que es podran veure i gaudir aquest diumenge. Amics promtet que serà una fira “molt plural i colorista, una festa visual de sensibilitat, llum, i gent per tota la plaça”. A més, s’espera que també s’ocupi part del carrer Major, donant major amplitud i visibilitat a la fira. No es podrà gaudir dels Urban Scketchers -per motius sanitaris- però esperen que el bon ambient i la qualitat exhibida siguin prou atractiu perquè la ciutadania de Terrassa s’acosti aquest diumenge a la plaça Vella.

Nou comentari