MónTerrassa
Terrassa estrena una nova placa en homenatge a l’antic Mesón de los Arcos

Des d’aquest cap de setmana, Terrassa compta amb una nova placa situada a l’antic Mesón de los Arcos. Precisament, la placa vol homenatjar l’establiment ubicat a la plaça Vella, amb el carrer de Jaume Canterer, que durant la dècada dels anys 70, 80 i 90 reunia grups de cultura popular i moviments socials i era l’epicentre del rock & roll a Terrassa. La placa es va destapar ahir dissabte durant la Moguda Rock Terrassa 80’s. Us oferim un recull de fotografies en aquest enllaç.

La música i els grups dels 80 a Terrassa reviuen amb la Moguda Rock | Ramón Navarro

El Mesón, epicentre del ‘rock and roll’ durant els anys 80

En l’acte inaugural, Sònia Torrens ha llegit un text de Ramón Codinas en record a tota la vida i activitat que va acollir l’establiment, enderrocat l’any 2002. El text és el següent:

“El Mesón. Espai indiscutible i punt de trobada de tants i tants terrassencs que hi vam anar clavant les nostres arrels, dia rere dia, durant uns anys inoblidables que ens van marcar el nostre tarannà i forjar la nostra personalitat.

La barra, les mítiques taules, tota la zona de la Plaça Vella de la que en formava part indissoluble, va ser l’escenari ideal on vam aprendre a divertir-nos i a gaudir amb els amics, però sobretot a conèixer, compartir, escoltar i conviure.

Èpicentre i bressol de la Cultura Popular (els Minyons, els Diables, i tantes altres), també de muntanyencs i de lletraferits, d’escaladors i d’artistes, de músics i de poetes, i d’un món del rock and roll que ens feia volar posant-hi la màgia, el so i el color.

Avui i des d’aquí, un record i un brindis per a tots els que hi vam passar, i especialment per a tots aquells que ja no hi són. Gràcies Narcís i Griselda, i tota la família Torrens, així com també a en Joan i en Josep Maria, per acollir-nos i donar-nos tant. Us durem sempre al cor… i llarga vida al rock and roll”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa