MónTerrassa
El Petit de Cal Eril, Joan Amèric, Reggae per Xics i b1n0 + nara is neus, a Terrassa
  • CA
EL PETIT DE CAL ERIL
EL PETIT DE CAL ERIL | cedida

!--akiadsense-->

El Petit de Cal Eril, Joan Amèric, Reggae per Xics i b1n0 + nara is neus. 5 propostes més per aquest proper cap de setmana a Terrassa.

Terrassa Música Moderna creix davant l’adversitat i programa 13 concerts d’aquí a finals d’any.

EL PETIT DE CAL ERIL

Dissabte 5 de desembre de 2020, 20 h. Sala Fred Astaire de Terrassa

Sabem que l’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca. Una energia que s’intueix, que ha d’existir però que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada. El nou disc “Energia fosca” entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents “La força” (2016) i el celebrat “ ” (2018). Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos. Les partícules elementals que acabarien conformant el nou disc es van accelerar en un punt indeterminat de les muntanyes de Prades on el grup va instal·lar el seu sincrotró portàtil, alimentant-lo tan sols amb llum solar. L’impacte de la radiació ultraviolada en la matèria obscura va acabar marcant el singular caràcter del disc, on s’alternen moments de màxima luminància amb atmosferes inquietants.

JOAN AMÈRIC

Dissabte 5 de desembre de 2020, 20 h. Teatre Principal de Terrassa

Joan Amèric ens presenta Perquè sóc poble, una proposta nascuda per a cantar la vida d’un País. Aquest trosset de món on els enamorats diem T’estimo, t’estime i t’estim. Considerat un referent de la Cançó d’autor en llengua catalana per la premsa especialitzada i per artistes com Lluís Llach o Maria del Mar Bonet, es tracta de l’únic cantautor valencià que ha obtingut el prestigiós Premi BarnaSants al millor concert de la secció oficial. L’espectacle ens ofereix un Joan Amèric acompanyat pel seu grup al complet. Un format de luxe integrat per dones i homes músics de diferents nacionalitats, aplegats al voltant de la seua veu. Bellesa i compromís s’abracen per convidar-nos a l’univers poètic i sonor d’aquest creador. Un univers particular i obert, habitat per sirenes, idees i somnis.

REGGAE PER XICS

Diumenge 6 de desembre de 2020, 12 h. Sala La Rasa de Terrassa

Amb “Ballant damunt la lluna” The Penguins / Reggae per Xics estrenen espectacle i enceten una nova aventura, que amb el combustible dels ritmes jamaicans, farà viatjar el públic més enllà de les estrelles.

La nova Gira suposa l’estrena del 4t disc del grup, on continuen arranjant cançons del repertori tradicional infantil i, per primera vegada, també hi incorporen composicions pròpies. Partint de l’estació espacial “Kingston“ i amb l’ajuda del coet RPX-1 visitaran diversos plantes descobrint cançons,ritmes i instruments en un viatge interestel.lar ple de música i diversió.

Reggae per Xics va néixer fa 6 anys de la mà de The Penguins, una banda de 10 músics que amb 4 discs i centenars de concerts mantenen la seva proposta on música, humor i pedagogia es donen de la mà per a fer que un concert de Reggae per Xics esdevingui una experiència inoblidable per totes les edats.

Durant aquests anys han tocat en centenars de sales, teatres i festivals d’arreu, a més de guanyar un premi ARC en la categoria de “Millor espectacle per al públic infantil i familiar” l’any 2015.

B1N0 + NARA IS NEUS

diumenge 6 de desembre de 2020, a les 20 h. Nova Jazz Cava de Terrassa

B1N0

Emili Bosch i Malcus Codolà formen b1n0 (pronunciat bino). El duo resident a Barcelona combina elements de l’electrònica experimental, l’estètica del nou-pop i els sons urbans actuals. Un còctel d’electrònica fet amb elements acústics, capes de syntes i un precís maneig de l’espai sonor. Entre la figura de l’enginyer de so i el músic, b1n0 ens convida a un aquelarre d’influències en l’era del post. En el seu àlbum debut b1n0 compta amb la participació de diferents artistes del panorama nacional. Estem davant d’un projecte que prescindeix de vocalista principal i assumeix tal fet com una possibilitat il·limitada per reinventar-se i explorar les possibilitats del “sampler” en la seva peculiar aventura sonora.

NARA IS NEUS

nara is neus és una compositora que crea una atmosfera fosca investigant contínuament amb la intenció de descobrir nous colors i textures, sempre amb un deix malenconiós. Sense límits entre el so experimental de baixos bpm i el drone, i un gran interès en les bandes sonores, les seves composicions creixen en base a pinzellades contínues, oferint diferents intensitats entre el silenci i el soroll, creant ones de so suggerents on la composició és més un significat que un propòsit, més proper a una escultura de so vivent. Arquitectura sònica per seguidors de Laurel Halo, Sky H1 o el mateix William Basinski.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa