MónTerrassa
Pere Figueras presenta la novel·la negra “Fets caldo” a Terrassa

L’escriptor terrassenc Pere Figueras presenta la seva darrera novel·la negra “Fets Caldo” a la ciutat de Terrassa. Serà aquest pròxim dijous, dia 27 d’octubre, a les set de la tarda, a la llibreria La Temerària. Es tracta d’una de les darreres novetats de l’editorial Crims.cat.

Pere Figueras i Vigara (Terrassa, 1963) és llicenciat en Història de l’Art. Ha estat documentalista i membre del patronat de l’Arxiu Tobella de fotografia. Autor de diverses obres sobre història gràfica publicades per diferents entitats. Membre fundador del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa i de la revista Terme. Periodista i membre de l’Associació Professional d’Informadors. Va deixar el periodisme per dedicar-se a la publicitat. Com a publicista ha estat director de producció comercial de UPN i de Radio Club 25, director d’art i director creatiu de diferents agències.

De què va Fets Caldo?

El protagonista d’aquesta història és Avel·lí Baldoví, un psicòpata convençut que el món obra en contra seva i que no dubta a eliminar tot aquell que ofèn la seva dignitat. L’impulsen les seves veus interiors, més concretament la d’una iguana sorneguera i malparlada que l’esperona a cometre els seus crims, malgrat que és perseguit tant per la policia, com per un detectiu privat i una periodista, tots ells encaparrats en diferents teories que es mouen a les palpentes entre l’egolatria, la bona fe i l’estupidesa.

A les mans teniu una novel·la satírica, una crítica àcida i perversa, un divertimento que dessagna una corrua d’institucions i valors: la policia i la llei, l’església, la família, l’empresa privada, la psiquiatria, el periodisme… la banalitat i la corrupció de les quals juga a favor de l’assassí i li permet moure’s amb llibertat entre aquesta podridura per aconseguir els seus objectius.

“Fets Caldo”, de Pere Figueras, va resultar guardonada ex-aequo amb el IX Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana 2022.

Portada de l’obra “Fets Caldo” de Pere Figueras | Crims.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa