MónTerrassa
Pere Arquillué, millor actor de teatre als Premis de la Crítica

Pere Arquillué ha estat guardonat a la categoria de millor actor de teatre als Premis de la Crítica d’Arts Escèniques que van tenir lloc ara fa uns dies al Teatre Romea de Barcelona. L’intèrpret de Terrassa havia estat seleccionat gràcies al seu gran paper principal a l’obra El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, producció de Temporada Alta i el Teatre Romea.

En un acte conduït per Anna Pérez i Jofre Font, el jurat va atorgar a Arquillué l’estatueta en reconeixement a la feinada de posar en escena un monòleg a set veus sobre un petit poble, els seus habitants i els seus secrets. Dirigida per Xavier Albertí, va estrenar-se a Temporada Alta 2021 per, posteriorment, representar-se al Romea durant els mesos de maig i juny de 2022. Va ser tot un èxit de crítica i públic.

Sinopsi i altres premis

El cos d’un jove de disset anys, apareix mort, vestit únicament amb un banyador vermell i unes vambes d’esport al mig d’un camp de farratge. La troballa d’aquest cadàver inicia aquest text per un únic intèrpret, on a través de diverses veus, com si es tractés d’un ritual d’exorcisme, ens endinsarem en aquest fet i el bellíssim paisatge rural d’un petit poble on, aparentment, mai passa res. Coneixerem alguns del seus habitants, els secrets que s’hi amaguen i, sobretot, la figura del seu pare, en Ramis, que va morir fa una dècada i esdevé una peça crucial en aquest Rashomon.

A més d’Arquillué, l’obra també s’ha endut l’altre premi al qual optava, al de Millor Text, per Josep Maria Miró (obra que també va ser premiada amb el XLV Premi Born). Això suposarà un nou impuls a un espectacle que es podrà tornar a veure a partir del mes de setembre de 2023, al mateix lloc, al Romea.

Recordem que l’actor terrassenc també està nominat als Premis Max com a millor actor per L’adversari, una altra producció de Temporada Alta. Pot ser doncs un gran any per a Arquillué.

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atrauen al públic jove), i estan organitzats pel col·lectiu de crítics Recomana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa