MónTerrassa
Pep Pla tanca la seva etapa com a director artístic del CAET i del Festival TNT
  • CA
x
Pep Pla | CAET

El director artístic del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla, que va finalitzar la seva relació contractual amb el CAET el passat 31 de desembre, dirigirà per última vegada el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències que se celebrarà del 26 al 29 de setembre de 2019 i que ja té configurada bona part de la seva programació. Pep Pla, d’acord amb l’Ajuntament de Terrassa, ha decidit tancar la seva etapa com a director artístic del CAET – Centre d’Arts Escèniques de Terrassa i del Festival TNT – Terrassa Noves Tendències per poder-se dedicar a altres projectes artístics personals i per afavorir el relleu en aquests equipaments.

Pla i el seu equip han estat els creadors i impulsors del TNT fins a convertir-lo en un festival de creació contemporània referent a Espanya amb una programació d’alt nivell i artistes de reconeixement internacional. Cada edició del TNT, a més, ha acollit més d’un centenar de programadors provinents d’Espanya, Europa i Amèrica. Un dels principals objectius de Pep Pla amb el TNT ha estat el de promoure els nous talents locals i fer d’incubadora d’artistes emergents. Així, el TNT ha coproduït desenes de produccions contemporànies amb companyies catalanes i terrassenques que han girat arreu del món recollint nombrosos èxits i ha esdevingut padrí d’artistes que lluiten per crear en clau contemporània i que ja són referents dins l’àmbit de les Arts Escèniques (Agrupación Señor Serrano, Xavier Bobés, Agnés Mateus, El Conde de Torrefiel, David Espinosa, etc.).

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha destacat que “el pas de Pep Pla ha significat la consolidació d’un Centre d’Arts Escèniques a Terrassa, nascut d’una voluntat descentralitzadora de país de la qual malauradament només n’ha sobreviscut el projecte terrassenc, que ha coproduït peces que han anat viatjant per tot el món i la seva contribució ha dotat a la ciutat d’una programació d’arts escèniques per a tothom, de qualitat i amb una ocupació sempre superior al 82% al llarg d’aquests anys”.

Aguado vol agraïr la feina desenvolupada per Pep Pla al llarg d’aquests 12 anys al capdavant del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, que “deixa un projecte plenament consolidat gràcies al seu treball i al seu compromís amb la cultura, amb les Arts Escèniques i amb la ciutat en general, així com desitjar-li molta sort en els nous projectes personals i professionals que emprengui en aquesta nova etapa”. Aguado, ha manifestat, a més, que “Pep Pla tindrà sempre la porta oberta per participar en la vida cultural de la ciutat”. En les pròximes setmanes l’Ajuntament de Terrrassa obrirà un concurs públic per designar la persona que assumirà la direcció del futur Festival Terrassa Noves Tendències 2020. Fins aquest moment, l’equip de professionals del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa es farà càrrec de la programació artística per aquest any 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa