MónTerrassa
“L’orquestra simfònica com a sintetitzador” arriba a l’Auditori de Terrassa
  • CA

El programa pedagògic “L’orquestra simfònica coma a sintetitzador” arribarà aquest diumenge 13 de febrer a l’Auditori de Terrassa amb un concert final que donarà el tret de sortida a la temporada de l’Auditori de Terrassa, a les 18:00h. Es tracta d’un projecte musical de recerca, creació i pedagogia entorn l’orquestra simfònica contemporània que busca difondre la música de nova creació per a l’orquestra del segle XX. 

El projecte, emmarcat en el programa Terrassa Crea, va començar el passat 23 de desembre i culminarà amb aquest concert a l’Auditori. Va néixer de les formacions Morphosis Ensamble i Kammart, liderades respectivament pel compositor Joan Bagés i el director d’orquestra Àlex Sansó. El projecte inclou la creació de nou repertori amb tres obres noves, composicions de Joan Bagés, Mercè Capdevila i Òscar Escudero.

“Tres generacions, amb llenguatges i estètiques molt diferents on la música contemporània és la protagonista. L’obra d’en Joan Bagés pivota sobre la música electrònica; la composició de Mercè Capdevila juga amb la geometria i la textura del so, i en l’obra d’en Òscar Escudero hi conviu la realitat virtual i una performer, Queralt Geis, en la que s’inclourà la veu i la gestualitat”, escriuen en un comunicat, i afegeixen que “l’acordió serà el fil que uneixi les tres composicions on Josep Vila en serà l’acordió solista”.

El professorat el conforma Marta Cardona, Laia Pujolassos i Daniel Claret amb la corda, Ionut Podgoreanu i Bernardo Verde amb el vent. Ramon Torramilans amb la percussió, i en Josep Vila amb els acordions. 

Sobre les formacions

Per una banda, Morphosis Ensemble” és un conjunt de música de creació compromès en la difusió de la música instrumental mixta (electroacústica), format per una estructura variable i permeable a diversos intèrprets i compositors; per altra banda, Kammart és un conjunt de música de creació creat Àlex Sansó. Kammart interpreta un ampli repertori que abasta des del Classicisme fins el repertori contemporani per als formats d’orquestra, ensemble i de cambra, i inclou obres de reconeguda dificultat complexitat artística i tècnica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa