MónTerrassa
Onze artistes homenatgen onze poetes en una exposició a Terrassa

Una onzena d’artistes visuals reten homenatge a onze reconeguts poetes en l’exposició Art i paraula, que es podrà veure des d’aquest dijous, 4 de novembre, a La Factoria Cultural de Terrassa. L’acte d’inauguració de la mostra serà aquest dijous a les set de la tarda, i consistirà en un espectacle de poemes cantats i dansats -de les poetesses Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster i Àngels Moreno-, creats i interpretats per la cantant Neus Borrell i la ballarina Mireia de Querol. La mostra es podrà veure a la sala 4 de fins al 23 de gener de 2022.

L’exposició està organitzada per la Fundació Lluís Coromina amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Òmnium Cultural de Terrassa, i està comissariada per Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu. L’objectiu és que l’espectador faci un viatge a través de la mirada dels autors -de diferents generacions- que homenatgen cadascun d’ells a un poeta diferent.

Les parelles d’artistes visuals (que treballen amb diferents llenguatges com el plàstic, audiovisual o performatiu) i poetes són les següents:

Amèlia Riera amb Salvador Espriu
Guinovart amb Joan Oliver
Jordi Tolosa amb J.V Foix
Francesca Llopis amb M.Mercè Marçal
Jesus Galdón amb Carles Hac Mor
Ester Xargay amb Felícia Fuster
David Ymbernon amb Joan Brossa
Mar Arza amb Llull/Estellés
Anna Llimós amb Àngels Moreno
Gerard Altaió amb Ausiàs March
Lluís Vilà amb Jorge Luis Borges

Segons expliquen els comissaris ‘la poesia com a generadora d’imatges i sensacions ha tingut sempre un fort lligam amb allò visual, el poeta ens ha apropat a la creació d’imatges i l’artista visual les ha plasmat en obra’. Com diu el crític Vicenç Altaió, el mateix Joan Miró no establia diferència entre poesia i pintura, en la seva obra la creació visual anava unida a la proposta intel·lectual, ‘Miró no feia cap distinció entre un poema literari i un poema plàstic’.

L’artista Lluís Vilà homenatja el poeta Jorge Luis Borges | La Factoria Cultural

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa