Alguns dels guanyadors del 26è premi Maria Rovira de narracions curtes

Alguns dels guanyadors del 26è premi Maria Rovira de narracions curtes | Òmnium Terrassa

Aquest dimecres 28 d’octubre es van entregar els diversos premis de la Nit del Misteri, destacant el Premi Ferran Canyameres de novel·la que enguany ha arribat a la seva 29a edició i que ha guanyat Francesc Puigpelat i Valls amb “El dia que Josep Pla va bufetejar Adolf Hitler”. L’entrega de premis va comptar amb un vídeo de Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que va enviar unes paraules als guardonats i, sobretot, es va dirigir als més joves, als guanyadors dels premis Maria Rovira i M. Montserrat Oller “quan escrivim, quan imaginem històries, quan les posem negre sobre blanc, el que fem és enfortir la llengua, enfortir la cultura”.

El 26è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d’ensenyament secundari ha recaigut en Gerard Fondevila Carreras, de la categoria 1r i 2n d’ESO de l’escola Petit Estel de Terrassa per “El misteri del bolígraf de Veneçuela”; en la categoria 3r i 4t d’ESO, el premi ha estat per Marta Mitjavila Cortina, de l’escola El Cim, per “La regenta”; en la categoria de batxillerat i cicles formatius, la guanyadora ha estat Marta Díaz de Quijano Ezpeleta, de l’Institut Montserrat Roig per “Darrere teu”. I el 19è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de Primària ha recaigut en Ivet Graugés Cortès, alumna de 5è de l’escola El Cim amb “El vagó 34”, i en Clara Callén Rusiñol, de 6è de l’escola Vedruna Vall amb “El Mosso”.

Dins els premis literaris de la Nit del Misteri també s’han lliurat altres premis vinculats amb el gènere policíac, d’intriga i misteri, com el premi de narracions curtes Ferran Canyameres -32a edició-, que ha recaigut en Jordi Ortiz i Casas per l’obra “Què va fallar?”. Finalment, i apartats del gènere policíac, també es lliuren, per una banda, el premi de poesia Enric Gall, que promou els valors ciutadans. Aquesta 16a edició del guardó l’ha guanyat Àngel Fabregat Morera per “Esquerdes”. I, per una altra banda, el Premi d’Il·lustració per al disseny guanyador de la portada del llibret, guardó que vam engegar fa 3 anys amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, i que aquest any s’ha endut Maria Rosa Sala. Des del 2016 es publica en forma de llibret totes les obres premiades, menys la de novel·la, i s’entrega als premiats.

En aquest enllaç pots veure totes les imatges del lliurament:

https://sites.google.com/omnium.cat/premis-nit-del-misteri-2020

Maria Rosa Sala, guanyadora del Premi d'Il·lustració

Maria Rosa Sala, guanyadora del Premi d’Il·lustració | Òmnium Terrassa

Nou comentari