MónTerrassa
Òmnium encara el 2022 amb diverses novetats a Terrassa
  • CA

Òmnium Cultural ha presentat diverses novetats que es duran a terme a Terrassa de cara a l’any 2022. Ho ha fet en l’assemblea general de socis, celebrada anualment, en què a més de fer un repàs a totes les activitats que s’han realitzat a Terrassa, Castellbisbal i Matadepera -un nombre força important malgrat la situació de pandèmia que estem vivint-, s’ha fet un avançament de tot allò que tenen preparat per enguany.

Així, destaca que per primer cop es realitzarà un Festival de Glosa. I a l’espera de conèixer-ne més detalls, s’ha avançat que està previst de cara al mes d’octubre. També es farà per primer cop la Mostra Sambori, un nou projecte dirigit a infants i joves, dins de l’àmbit escolar, que consistirà en presentar obres culturals. Amb motiu dels 60 anys d’història de l’entitat, Òmnium prepara una exposició retrospectiva, del 15 al 28 de febrer, a la Biblioteca Central de Terrassa. Es repetirà la bona experiència de la ruta (Re)volta al barri de Ca n’Anglada i se’n farà una de nova, per donar visibilitat a les lluites i història d’altres barris de la ciutat. I, finalment, es continuaran les trobades de cafè i poesia, encetades el passat novembre. I s’afegiran a les activitats per commemorar l’any Fuster.

Aquest pla de treball, ple de projectes i actes pel 2022, va ser aprovat per unanimitat per als socis. Com també el pressupost. Òmnium Terrassa també va comunicar que es mantindran molts dels projectes que ja es consideren “identitaris”, com ara els Premis literaris de la Nit del Misteri, el curs d’història, la presentació dels autors terrassencs per Sant Jordi, les xerrades de ciència en català i les presentacions de llibre. Aquestes darreres, s’iniciaran el pròxim 27 de gener amb el llibre Llengua i república. El manifest Koiné argumentat. També hi passaran la novel·la guanyadora del premi Ferran Canyameres 2021, L’ossari, de Sílvia Mayans Gómez; l’obra premiada al premi de teatre Àngels Poch, El retorn de Manuel Brugarolas; i el premi Sant Jordi, del recentment guardonat terrassenc Sergi Belbel amb Morir-ne disset, entre altres presentacions que s’aniran concretant al llarg de l’any, tant a Terrassa com Castellbisbal i Matadepera.

El projecte de Memòria històrica de la immigració catalana, iniciat el 2021, continua i s’afegirà a les conferències preparades al llarg de l’any. Com també a la mostra audiovisual en català, els Premis VOC, que es podran veure a Castellbisbal (el 18 de febrer) i a Matadepera (el 15 i el 12 de febrer). Sense oblidar, el Sant Jordi i la Flama del Canigó i la commemoració dels fets del 3, 4 i 5 de setembre i l’11 de setembre a Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa