MónTerrassa
Obre portes la tradicional Fira de Santa Llúcia de Terrassa

Aquest dijous obre la Fira de Santa Llúcia, que torna al seu lloc de sempre, la plaça Vella, amb una vintena de parades amb tots els productes per preparar la casa per les festes. Tots aquells elements que han d’acompanyar l’environament de les festes de Nadal: complements per al pessebre i per a l’arbre de Nadal, com figuretes de fang i plàstic, establies, suro, molsa, boix grèvol, avets, llums, espelmes boles, ceps, tions. Tot marca ja l’arribada del Nadal. La Fira restarà oberta cada dia fins el 20 de desembre, de 10 del matí a 9 del vespre. Organitzada, com sempre, per l’Associació d’Amics de la Fira de Santa Llúcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El 1940 s’inaugurava la venda de figures de pessebre, que va donar peu a la primera Fira de Santa Llúcia de Terrassa.

Fira de Santa Llúcia a Terrassa
Fira de Santa Llúcia a Terrassa

El culte d’aquesta santa és llegendari i és molt antic. La seva festa se celebra el dia 13 de desembre. És patrona de la vista i a Catalunya és especialment festejada per les modistes i les noies que feien costura. A Terrassa la diada se celebra amb especial dedicació per la importància que sempre ha tingut el tèxtil a la ciutat. Santa Llúcia és la patrona del ram de l’agulla i del gènere de punt. El dia 13 de desembre comença a allargar-se el dia (“Per Santa Llúcia, salt de puça”). Terrassa té dedicat un carrer a Santa Llúcia a Ca n’Anglada. Va rebre aquest nom el dia 3 d’octubre de 1948.

La Fira d’Hivern

Rambla d’Ègara

Del 17 de desembre al 6 de gener, de 10 a 21, excepte el 24 i el 31 de desembre (de 10 a 20 h), el 25 i el 26 de desembre i el 6 de gener (de 10 a 14 h i de 17 a 21 h) i l’1 de gener (de 17 a 21 h)

A la Fira Tradicional d’Hivern trobareu una trentena de parades de venda de teixits, bijuteria, complements, joguines, decoració i altres obsequis.

Organitza: Associació d’Artesans de Terrassa.

MAD Terrassa, Mercat d’Art i Disseny

Com a novetat, aquest 2021 arriba el MAD Terrassa, Mercat d’Art i Disseny, una proposta que s’instal·larà a la plaça de la Torre del Palau el dissabte 11 de desembre (de 10 h a 22 h) i diumenge 12 de desembre (de 10 a 19). El Mercat d’Art i Disseny és un punt de trobada per a totes les persones, professionals i emergents, vinculades a la il·lustració, disseny i artesania, i tindrà lloc dos cops a l’any: al Nadal i a la primavera. Aquest esdeveniment sorgeix de la iniciativa d’un grup d’il·lustradores de Terrassa i vol crear un espai obert i d’accés gratuït per al coneixement, difusió i promoció de l’art i el disseny a Terrassa. Dues jornades que tenen un caràcter lúdic i festiu i que estaran acompanyades de música en directe, tallers per a tots els públics, espectacles i presentacions d’artistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa