MónTerrassa
Objectiu complert: El llibre sobre el Front Nacional a Terrassa veurà la llum
  • CA

El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa va iniciar el passat mes de març una campanya de micromecenatge amb la plataforma Tot Suma per publicar l’opuscle El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990). El llibre és una obra inèdita que desvetlla quins van ser els seus i les seves protagonistes, les accions i la seva incidència política a la ciutat. Aquest dilluns s’ha tancat la campanya i s’ha aconseguit l’objectiu, ja que s’han recaptat els 2.500 euros necessaris per poder-lo tirar endavant. Ha estat gràcies a les aportacions de 92 mecenes, en diferents categories i quantitats.

El Front Nacional de Catalunya (FNC) va ser una organització política, que al llarg dels seus 50 anys d’existència, entre 1940 i 1990, va lluitar primer contra la dictadura franquista i contra la monarquia borbònica després, per l’assoliment de la democràcia, les llibertats, els drets i la justícia social, amb l’objectiu d’establir la independència de Catalunya. A Terrassa van existir, en diferents etapes, tres nuclis del FNC, als anys 40, anys 60 i anys 70.

L’investigador a càrrec del projecte, Marc Ferrer i Murillo, mitjançant les fonts primàries (documents generats pel FNC i consulta de premsa) i la memòria oral (entrevistes a antics i antigues militants), donarà a conèixer una història global del FNC a Terrassa, una història pràcticament desconeguda tot aportant informació i documentació inèdita i fets mai publicats. Entre els seus continguts, s’explicarà la militància de les dones dins l’organització, quina era la seva participació i responsabilitat, com el nucli del FNC a la Terrassa dels anys ‘60, mitjançant les seves accions i reivindicacions, van enllaçar independentisme i obrerisme com a dues cares d’una mateixa moneda, o com a la transició els i les militants del FNC van tenir un paper destacat a les campanyes per l’oficialitat de la llengua catalana a Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa