MónTerrassa
Oberta la convocatòria del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí
  • CA
Finalistes del premi Ricard Camí | Berta Tiana

S’ha obert la convocatòria del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí 2019, Premi biennal que està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i que té com a finalitat estimular la creació pictòrica i contribuir especialment a la promoció i la projecció dels artistes catalans o residents a Catalunya. El Premi està dotat en 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros que s’invertiran en la promoció i projecció de la seva obra a través d’una exposició individual al Centre Cultural Terrassa i l’elaboració d’un catàleg. Es poden presentar les obres digitalitzades fins al 15 de maig, a través del formulari que es troba a la pàgina web www.fcaixescatalanes.cat.

Enguany, es presenten novetats en el Premi com són la renovació del jurat, que es valorarà el procés de creació de l’obra i la trajectòria de l’artista, que l’organització assumeix el cost de retorn de les obres seleccionades pel jurat i que es compta amb la col·laboració d’Art Barcelona i del Gremi de Galeries d’Art de Catalunyaper la difusió del Premi entre les galeries d’art del territori.

L’obra guanyadora es coneixerà el 17 de setembre i les obres finalistes s’exposaran al Centre Cultural Terrassa del 5 de setembre al 6 d’octubre de 2019. Aquesta activitat compta amb el suport organitzatiu del Centre Cultural Terrassa, de la Fundació Antiga Caixa Terrassa.

En aquesta edició, el jurat està format per Cèlia del Diego, presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i directora del Centre d’Art La Panera; Teresa Blanch, historiadora de l’art, crítica i comissària; Montse Badia, directora artística de Cal Cego; Pere Llobera, artista i Adrià Fornés, director del Centre Cultural Terrassa. Per a donar un nou impuls al Premi, enguany comptem amb la col·laboració d’Art Barcelona i del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, que donen suport al Premi en la difusió entre els artistes que exposen o han exposat en les seves galeries.

Com a novetat, l’organització ha considerat donar un suport a tots els artistes seleccionats i assumeix el cost de retorn de les obres que s’hagin presentat al Centre Cultural Terrassa a principis de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa