Baumann Lab

Baumann Lab | Baumann Lab

L’Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa, ha obert aquest dimecres la convocatòria de beques 2019 per fomentar la professionalització dels i les joves creadores, i el desenvolupament de projectes d’arts visuals i processos de creació i producció cultural. Els projectes es poden presentar fins el 22 de novembre de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa o de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana, així com per correu administratiu al Servei de Joventut.

Característiques específiques

Creació jove: beca de suport a la producció per artistes i projectes d’arts visuals o pensament contemporani. S’adreça a joves de fins a 35 anys que estiguin desenvolupant o vulguin desenvolupar un projecte artístic o proposta cultural vinculada a la creació contemporània. Hi poden optar també entitats o col·lectius d’altres camps professionals. En aquest cas la majoria de membres del grup han de ser menors de 35 anys. Dotació econòmica de 1.800€.

Tàndem: aquesta modalitat proposa la unió de dues (o més) persones, un/a artista consolidat i un/a estudiant, per a que duguin a terme un procés artístic conjunt amb la finalitat de fomentar el treball entre un/a estudiant menor de 20 anys (de batxillerat artístic, cicles formatius, graus universitaris, etc.) i un/a artista consolidat/da o professionalitzat/da. La beca està dirigida a el/la artista, que és qui farà la proposta sobre com dur a terme el procés de treball i l’acompanyament amb l’estudiant. La convocatòria no té límit d’edat i la dotació econòmica és de 1.500€.

Ad cum panis: la beca està dirigida a persones que estiguin interessades en la col·laboració i la dinamització dels processos de creació i producció de projectes d’art que s’emmarquin en la idea d’acompanyament. La proposta es basa en idear i dur a terme activitats i processos de treball que facilitin i enriqueixin el desenvolupament dels projectes dels i les artistes becats i residents al BaumannLab. La convocatòria està destinada a persones menors de 35 anys que tinguin relació amb les arts visuals. La dotació econòmica és de 1.500€ per producció i honoraris i suport material en concepte de col·laboració extern; amb un màxim de 300€.

Projectes d’experimentació audiovisual i art digital: convocatòria per a la investigació o producció en l’àmbit de l’art digital i l’experimentació audiovisual amb l’objectiu de fomentar la creació de projectes d’art digital i interactivitat. Està adreçada a joves de fins a 35 anys o col·lectius on més de la meitat compleixen aquesta condició. Es podrà presentar un projecte individualment o en col·lectiu. La dotació econòmica és de 1.200€.

La comissió de selecció d’aquestes convocatòries està composada per l’artista visual local Sofia Ugarte, el director de L’Escocesa – Centre de Creació, Enric Puig; el coordinador de projectes d’Art Contemporani i Educació de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, Gabriel Verderi; i personal tècnic municipal dels serveis de Joventut i Lleure Infantil i de Cultura.

Nou comentari