MónTerrassa
Un nen enganxat a la consola, el conte de Mútua Terrassa per Sant Jordi
  • CA

Fomentar la correcta utilització dels aparells tecnològics entre els infants és la voluntat del conte que Mútua de Terrassa ha editat aquest any coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Escrit per Ana Jorge Castillo, infermera de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), tracta sobre l’ús abusiu dels dispositius tecnològics -en concret les consoles-, un fenomen cada cop més comú entre els nens i nenes i que requereix una tasca educativa i social important per garantir que se’n faci un consum responsable.

Sota el títol “En Víctor i la consola”, la història ens acosta a la realitat d’en Víctor, un nen de vuit anys que està enganxat a aquest aparell i comença a desenvolupar una addicció que l’aïlla dels amics i de la família. Un dia, però, perd el carregador i comparteix una tarda de joc molt agradable amb la seva família i -fruit
d’aquesta circumstància- pren consciencia sobre la importància d’acotar les estones destinades als dispositius tecnològics en benefici de les relacions socials i familiars.

La transformació digital ha accelerat el desenvolupament del món

Il·lustrat per la dibuixant sabadellenca Carme Sala Villaplana, el conte contribueix a evidenciar que certament la transformació digital ha accelerat el desenvolupament del món en molts aspectes però posa èmfasi en el fet que sovint aquesta realitat va estretament lligada a una dependència extrema de la
tecnologia. En aquest sentit, la història pretén esdevenir una eina per normalitzar la convivència amb els recursos tecnològics existents al nostre voltant -tant en l’àmbit personal com professional- però sense que aquests ens converteixin en captius i addictes.

L’edició d’enguany forma part de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita MútuaTerrassa per Sant Jordi amb l’objectiu que els infants interioritzin que els bons hàbits, la socialització i el respecte son essencials per una vida saludable en tots els sentits.


A partir del 23 d’abril es podrà descarregar gratuïtament des de la web corporativa de de l’entitat (www.mutuaterrassa.cat) com una eina didàctica per a les famílies dels pacients pediàtrics, professionals de la salut, educadors i la societat en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa