MónTerrassa
Neix “Terrassa Sonora”, un itinerari per visitar la ciutat en clau musical
  • CA

La ciutat de Terrassa es podrà visitar a través de la música gràcies al “Terrassa Sonora”, un nou projecte que pretén generar un itinerari musical a través de la ciutat, posant èmfasi a la seva singularitat urbanística, la seva història i la seva cultura. El projecte està coordinat pel violinista i compositor terrassenc Aleix Puig, qui ha explicat tots els detalls d’aquesta nova proposta en una roda de premsa aquest matí a la Masia Freixa.

El projecte, organitzat amb el suport econòmic de Terrassa Crea, recorre dotze punts del centre de Terrassa amb músiques de tot tipus, però amb una cosa en comú: totes estan vinculades a la ciutat i són 100% terrassenques. Puig ha explicat que totes aquelles persones que vulguin fer l’itinerari, s’han de dirigir a la Masia Freixa, que serà el punt de sortida. Allà, a través d’un codi QR es podrà seguir el recorregut musical, que continua pel Raval de Montserrat, la Nova Jazz Cava, la plaça Vella, la catedral del Sant Esperit, la Casa Alegre de Sagrera, l’Auditori Municipal, l’església de Santa Maria del conjunt de les Esglésies de Sant Pere, la plaça Rector Homs, la plaça Rosa Puig, la rambla d’Ègara, i per finalitzar, el mNACTEC.

Així doncs, és un recorregut musical, però també és un camí turístic, històric, social i cultural. El projecte “neix amb la voluntat de generar un diàleg entre ciutat i cultura”, ha afirmat Puig, i “vol ser una finestra de la música que hi ha a Terrassa”, des de jazz a música clàssica, música d’autor o contemporània.

En la roda de premsa, Puig ha estat acompanyat de José Galeote, Enric Carreras, Miquel Pujadó i Santi Figueras, músics que han contribuït en el projecte, ja bé sigui amb la composició de les melodies, l’enregistrament, o en la construcció de l’itinerari musical. Tots ells s’han mostrat molt agraïts d’haver participat en aquest projecte tant innovador i que promou alhora la música, la cultura, la història i l’urbanisme de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa