MónTerrassa
Neix el I Premi Floreal Soriguera de Dibuix i Pintura
  • CA

El Grup Minerva ha creat el I Premi Floreal Soriguera de Dibuix i Pintura amb l’objectiu de potenciar la cultura de Terrassa i alhora retre homenatge a un dels més grans artistes plàstics que ha tingut la ciutat, en Suri. L’acte de lliurament dels premis serà el 25 de novembre de 2023, a les 18 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Central de Terrassa.

A continuació, facilitem les bases del certamen per aquelles persones que hi estiguin interessades:

Participants

Podran participar en aquesta convocatòria els artistes nascuts o residents a Terrassa, sense restricció de
nacionalitat.

Tema i dimensions

Es presentarà un quadre per concursant. Les obres han de ser originals, no s’admetran còpies. El tema és lliure, així com també les tècniques pictòriques o gràfiques a emprar. Les mides seran d’entre un mínim de 45 cm i un màxim de 100cm per costat, i poden ser tant apaïsades com verticals o quadrades. També s’admetran obres ovalades o circulars que acompleixin amb diàmetres d’entre 45 cm i 100 cm. Les obres pictòriques es presentaran amb llistó quan el gruix del llenç no depassi els 2 cm, i sense llistó ni marc quan depassi els 2 cm. Els dibuixos s’han de presentar amb vidre i marc (no grapes). A darrera de l’obra s’hi inscriurà el títol, sense autor.

Lliurament de les obres

Dilluns i dimarts de 16 a 20h, del 17 d’octubre al 8 de novembre de 2022. En mà a la Biblioteca Central de Terrassa, Passeig de les Lletres, 1. Junt amb l’obra es lliurarà un sobre amb el títol de l’obra a l’exterior, i a dins les dades de contacte: nom i cognoms, DNI, telèfon i correu electrònic. L’organització mirarà de tractar les obres amb cura, però no pot fer-se responsable per petits desperfectes.

Selecció de les obres finalistes

Si la quantitat d’obres presentades vàlides excedís la capacitat de la sala d’exposicions, el jurat del concurs restarà facultat a fer una preselecció d’obres, sempre amb l’interès d’incloure-hi tantes obres com sigui possible.

Jurat

El jurat estarà format per cinc persones vinculades a la cultura i a l’associacionisme, residents o vinculades a la ciutat de Terrassa.

Drets i obligacions

No s’admetran les obres que incompleixin les condicions o que no es presentin en les dates establertes. La participació en el premi suposa l’acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat.

Premis

Premis sense dotació econòmica, es donarà un trofeu i un obsequi a cada premiat. 1er, 2on i 3er premis, més un màxim de deu finalistes. Perquè els premis siguin vàlids, cal que els finalistes es presentin a la cerimònia d’entrega de premis, o que almenys hi aparegui una persona delegada per ells a recollir el premi que correspongui. Tots els finalistes seran avisats telefònicament. Els guanyadors i finalistes mantenen els drets d’autoria sobre les seves obres.

Cerimònia d’entrega de premis i exposició

Es farà el 25 de novembre de 2022 a les 18h. a la Biblioteca Central de Terrassa. La cerimònia serà pública. Del 25 de novembre al 9 de desembre de 2022 es podrà veure l’exposició de les obres premiades a la Biblioteca Central de Terrassa.

Devolucions i acceptació

Les obres s’hauran de recollir del 10 al 23 de desembre de 2022. S’haurà d’informar abans per correu electrònic o per telèfon a l’organització, de la data i hora de recollida. Totes aquelles obres que no hagin estat retirades abans de la data especificada quedaran a lliure disposició de l’organització.

La participació en els premis suposa l’acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat. Així mateix, el jurat estarà capacitat per a resoldre qualsevol supòsit no cobert per aquestes bases.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antoni Torres a novembre 02, 2022 | 15:43
    Antoni Torres novembre 02, 2022 | 15:43
    Les obres poden ser firmades pel autor o sensa firma?
    • Icona del comentari de: Lluïsa Tarrida a novembre 02, 2022 | 15:49
      Lluïsa Tarrida novembre 02, 2022 | 15:49
      "Junt amb l’obra es lliurarà un sobre amb el títol de l’obra a l’exterior, i a dins les dades de contacte: nom i cognoms, DNI, telèfon i correu electrònic", això és el que s'indica a les bases del concurs. Així que entenem que l'obra no hauria de ser firmada, suposem que per mantenir l'anonimat de cara al jurat. Igualment, potser millor que ho demani a l'entitat organitzadora. Salut.
  2. Icona del comentari de: Mari Carmen Mourón a novembre 06, 2022 | 12:30
    Mari Carmen Mourón novembre 06, 2022 | 12:30
    Bona tarda, una pregunta, la mida mínima de 45 cm pot cumplir-se per un costat o per tots dos? Gràcies.
    • Icona del comentari de: Lluïsa Tarrida a novembre 06, 2022 | 12:38
      Lluïsa Tarrida novembre 06, 2022 | 12:38
      Hola! A les bases només diu: "Les mides seran d’entre un mínim de 45 cm i un màxim de 100cm per costat, i poden ser tant apaïsades com verticals o quadrades. També s’admetran obres ovalades o circulars que acompleixin amb diàmetres d’entre 45 cm i 100 cm". Així que entenem que TOTS els costats han de fer un mínim de 45 cm -siguin els dos iguals o un més gros que l'altra-. Salutacions.
      • Icona del comentari de: Paka a novembre 21, 2022 | 13:29
        Paka novembre 21, 2022 | 13:29
        A algún participante lo han llamado/escrito para indicarle si han sido seleccionados para exponer su obra? Había leído que son 13 finalistas y que intentaran exponer la mayoría de obras aunque si la capacidad de la sala no es suficiente, harán una pre selección. Gracias
  3. Icona del comentari de: Yehwiwi a novembre 21, 2022 | 10:36
    Yehwiwi novembre 21, 2022 | 10:36
    Alguno que esté participando ha recibido información de si su obra se va a exponer? Porque se ve que si hay muchas, el jurado puede elegir cuales exponen y cuáles no. Gracias
  4. Icona del comentari de: Cesca simon porcar a novembre 28, 2022 | 18:24
    Cesca simon porcar novembre 28, 2022 | 18:24
    La meva obra, no va ser exposada, ni se ont es. Va ser un procés llarg de realització, i l’enmarcat em va costar uns diners. Crec que el grup Minerva que va donar el premis avia d’informar, ont son les obres que faltaven. Reclamo una explicació immediata del fets.
  5. Icona del comentari de: Javi a desembre 12, 2022 | 09:49
    Javi desembre 12, 2022 | 09:49
    Cómo contacto con la organización para recoger mi obra?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa