MónTerrassa
Neix un nou concurs d’art mural en ceràmica per impulsar artistes locals
  • CA

La promotora d’habitatges Aedas Homes i l’Ajuntament de Terrassa han llançat “39 arbres i una flor”, un concurs d’art mural en ceràmica amb l’objectiu d’impulsar artistes locals. El concurs forma part de la estratègia cultural “ConLasArtes by AEDAS Homes”, una “iniciativa única en el sector immobiliari” i amb ella la “l’empresa posa de manifest el seu ferm compromís corporatiu amb les arts, la cultura, i el seu suport als artistes locals”, informe l’empresa en un comunicat.

La convocatòria de Terrassa es dirigeix a la comunitat d’artistes de ceràmica, que optaran a que la seva obra es plasmi de forma permanent a la façana nord de l’edifici residencial Herolt d’Aedas Homes, promoció de 39 habitatges que començarà a construir-se el 2022. En aquesta ubicació, la peça mural seleccionada tindrà una presencia urbana molt rellevant i àmplia visibilitat des de la Plaça de la Constitució a San Pere Nord. Simultàniament a la construcció de l’edifici, la promotora plantarà 39 arbres en l’entorn, tants com nous habitatges tindrà Herolt.

El projecte proposa als artistes treballar sobre una reinterpretació lliure de l’obre botànica de Johanna Herolt i que acollirà el mural. La peça haurà d’establir una vinculació plàstica i conceptual de l’arquitectura amb l’entorn, sense limitació de llenguatge o forma d’expressió. La temàtica de l’obre ha de girar entorn a la vegetació i perseguir una associació poètica entre el bosc i la flor mural com naturalesa representada.

Des de l’Ajuntament de Terrassa remarquen que aquest concurs obert a tota la comunitat artística es percep com un projecte d’art ceràmic en façana amb el que “es pretén revisitar la tradicional col·laboració entre las arts i l’arquitectura, que tan abundants i magnífics resultats artístics han donat en el context català”.

Els artistes interessats en participar en el concurs hauran de completar aquest formulari i enviar la seva proposta abans del 30 de març de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa