Ester Bachs, directora Premis Vinari, ha presentat el còctel “El vermut modernista” , i l’ha presentat aquest dissabte a l’Espai gastronòmic Raval de Montserrat- Ca l’Evaristo. La ciutadania l’ha pogut tastar. El refresc La Modernista de Sanmy més un vermut -cinquanta per cent de cada-, un glaçons i algun cítric. El vermut, el Dos Déus Origins Red, el millor negre de Catalunya dels Premis Vinari i amb ADN de Terrassa. El refresc és una cola recuperada que es feia en els segles XIX i XX, i triomfava. I els americans en van fer tot un imperi que avui abraça tot el planeta.

La Modernista és un projecte gastronòmic nascut sota la batuta culinària dels prestigiosos xefs Marc Ribas i Artur Martínez, per retre homenatge a la Fira Modernista de Terrassa. El resultat és un refresc inspirat en una de les primeres begudes documentades de la història, que va causar furor en els segles XIX Sarsaparrella natural i sense alcohol extret de l’arbust de la sarsaparella de l’Oest. Té propietats diürètiques i tonificants. A Sanmy han adaptat la seva recepta original centenària a les exigències del segle XXI i l’elaboren amb els millors ingredients naturals, així com amb aigua de KM 0 provinent del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La Modernista és una beguda tres en un, ja que a més del refresc sense alcohol, els xefs Marc Ribas i Artur Martínez han desenvolupat dues propostes de còctel inspirades en la societat d’aquell temps: ‘L’Obrer’, amb vi ranci, gel i pell de taronja i ‘La Burgesa’, amb cava i pell de llima.

Ester Bachs/Joan Manel Oller
Ester Bachs/Joan Manel Oller

La sarsaparrella era la beguda dels barrufets, i fins i tot va aparèixer en un capítol dels Simpmson quan anaven a visitar un poble de “cowvoys”. Vol dir que grans i menuts n’han consumit tradicionalment. I la proposta de Sanmy es pot trobar a llocs com la botiga Evaristo o al restaurant Aurt de Barcelona, i es vol implementar a tot el país.

Nou comentari