MónTerrassa
Neix CaixaForum+, una plataforma de continguts de vídeo i àudio exclusius
  • CA

Aquesta setmana s’ha fet la presentació oficial de CaixaForum+, una plataforma de continguts de vídeo i àudio exclusius. És un projecte de la Fundació “la Caixa” que es va iniciar a la tardor de 2019 i que després de tres anys intensos de treball, finalment ha vist la llum. És un servei sota demanda únic al nostre país i té per objectiu apropar la divulgació de la cultura i al ciència al màxim de ciutadans possible.

L’expansió dels centres culturals sota el paraigua de la fundació es veu complementada ara sota aquest salt al món digital. La prioritat és donar resposta a una demanda dels usuaris cada vegada més elevada quant a l’accés a les nostres pantalles de contingut d’oci i cultura. La institució no volia que CaixaForum+ fos una simple translació de l’activitat presencial, si no que eren conscients que havien d’anar més enllà.

CaixaForum+ és una plataforma que es pot visualitzar en dispositius mòbils, tauletes i web.

Més de 560 hores de contingut divers

El catàleg compta amb continguts inèdits i, majoritàriament exclusius. A més, s’ha arribat a acords amb una llarga llista de productores, distribuïdores i institucions culturals nacionals i internacionals que també col·laboraran aportant-hi material. Es completa amb la compra de drets de continguts ja preexistents que complementen les diferents línies editorials.

De moment, l’oferta inicial ja és de més de 300 títols, amb més de 1000 peces de vídeo i àudio, i més de 560 hores de contingut per visualitzar a través de la pantalla digital. Una de les màximes prioritats és l’aposta per la “diversitat”, una diversitat que es plasma en “temàtiques, formats, continguts i durada”.

Archivo de creadores, produït per La Fábrica y la Fundació ”la Caixa”, gira a l’entorn de grans artistes, cineastes, escriptors, actors, arquitectes, cuiners o filòsofs espanyols, la memòria dels quals vol preservar.

Quant a formats la diversitat es pot veure en què els continguts seran sèries, documentals, podcast, pel·lícules, art digital, programes de divulgació, entrevistes, concerts i òperes… Pel que fa a les temàtiques, estan distribuïdes en nou grans calaixos: arts visuals i plàstiques, arts escèniques, música, literatura, pensament i història, cinema, arquitectura i disseny, ciències de la vida i ciències físiques. Una ampla gamma que segur que qualsevol usuari s’hi pot sentir còmode i trobar-hi allò que busca o del seu interès.

És així com el catàleg compta amb centenars de noms propis reconeguts per al gran públic. Amb actors, escriptors, guionistes, directors de prestigi. Des de Fernando Trueba a Blanca Portillo, de Julio Manrique a Bernardo Atxaga, d’Isabel Coixet a Rubén Durp, de Jorge Carrión a Rossy de Palma, entre molts d’altres.

I com es podrà veure CaixaForum+? Doncs és molt senzill. La subscripció és gratuïta i l’aplicació ja es troba disponible als dispositius mòbils i tauletes a través de les aplicacions que es poden descarregar a l’App Store (iOS) o Google Play (Android). També es pot accedir als continguts en la versió web i en televisors intel·ligents mitjançant AirPlay i, properament, Chromecast.

El club de les tres pipes és una sèrie de 12 pòdcasts realitzats per Hänsel* i Gretel* (Llucià Homs i Fèlix Riera, amb Leonardo Padura, a la imatge) centrada en el món dels artistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa