MónTerrassa
Neix a Terrassa una Escola de Literatura
  • CA

L’Escola de Literatura de Terrassa, impulsada per l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals, ja comença a caminar. El pròxim sis d’octubre s’iniciarà el primer curs, sota el nom “Dramatúrgia: La poètica de l’instant”, a càrrec de Marcel Clement. Aquesta nova escola compta amb l’assessorament acadèmic de l’equip de gestors i professors de l’escola Bloom i pretén ser un punt d’atracció de talent literari, i un espai per compartir passions, lectures i activitat creativa.

Els cursos i seminaris de literatura i escriptura de l’Escola de Literatura de Terrassa estan adreçats a persones que tinguin inquietuds literàries, però que necessitin un guiatge per aprofundir en les tècniques específiques de la prosa i la poesia, no només a nivell formal, sinó també pel que fa als mecanismes de fons de la creació. No caldrà que l’alumnat tingui una formació prèvia o hagi escrit abans, la filosofia de l’Escola Bloom té com a punt clau el treball personalitzat i el seguiment de cada persona d’acord amb les seves inquietuds i el seu nivell.

Aquest primer any, Amics de les Arts organitzarà tres cursos de 72 hores cadascun: el ja mencionat sobre dramatúrgia; un segon sobre conceptes teòrics i pràctics de la narrativa, a càrrec del terrassenc Toritaka Tokumei; i un tercer tutoritzat per l’escriptor vallesà, resident a la nostra ciutat, Josep Lluís Badal, amb la poesia com a eix central. A més, l’Escola de Literatura també comptarà amb tres seminaris de lectura, que tindran un format més breu: «Ciencia Ficción, filosofía y cine: De Mary Shelley a Blade Runner 2049», a càrrec de Susana Funes; «Middlebrow» (Daphne du Maurier, Muriel Spark, Evelyn Waugh i altres), a càrrec de Jana Baro; i «El monstre de les mil cares: Transformacions del que ens espanta», a càrrec de Toritaka Tokumei i Ángel del Río.

Es poden consultar els programes a: Escola de Literatura de Terrassa. o demanar més informació enviant un correu electrònic a l’adreçada: [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa