MónTerrassa
Narcís Gironell presenta l’exposició “Poptears” a Terrassa
  • CA

L’artista Narcís Gironell presenta a la Galeria Espai G d’Art (carrer de la Palla, 10) l’exposició “Poptears”. Es podrà veure fins al pròxim 14 de maig de 2022, però la seva inauguració oficial serà el dissabte 23 d’abril, a les set de la tarda, i comptarà amb la presència de l’artista. En total, es poden veure 16 pintures en diversos formats. El projecte consta a més de la mostra, de la presentació del llibr il·lustrat amb imatges d’algunes de les obres exposades, per part del seu cosí Martí Gironell, escriptor i periodista.

Narcís Gironell Nascut el 1969 a Beuda (Girona), va estudiar a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja i a l’escola de Disseny i Art Eina de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria ha treballat en diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia, instal·lació. Gironell és un artista d’àmplia i reconeguda trajectòria que disposa d’un registre propi que s’inspira en el pop, la iconografia publicitària, l’imaginari cinematogràfic, la cultura urbana, l’estètica japonesa, les narracions populars, etc.

Univers acolorit i imatges seductores

El resultat són unes obres d’aparença feliç i lluent, un univers acolorit i luxós amb un rerefons molt més irònic, sinistre i crític del que pot semblar a primera vista. En conjunt podríem parlar d’un arxiu visual de la societat contemporània amb els seus tics consumistes, les seves promeses continues, els seus clixés de perfecció i benestar. Totes aquestes imatges seductores i artificioses amaguen però, la doble moral que permet llegir la innocència, la bellesa i la perfecció com una promesa de quelcom més carnal i obscur.

Gironell explica que l’exposició vol ser “un homenatge a les llàgrimes. Són alliberadores de tensions, de sentiments, d’angoixes. Tenen el do miraculós, gairebé màgic, de netejar, d’aplanar el camí i de fer-nos veure més clar què hem de fer o cap on hem d’anar. Ningú plora per una llàgrima. És una paradoxa però és ben cert. I sap greu que ningú lamenti la seva desaparició quan és precisament, gràcies a les llàgrimes, que ens sentim molt millor”, exposa i afegeix que “en tant que l’art ens ha d’ajudar a interpretar la vida, els relats i les pintures que integren aquest catàleg, aquesta exposició no té cap altra més intenció que oferir-vos una visió que afavoreixi una sintonia diferent, una altra relació amb aquestes diverses llàgrimes que se’ns poden manifestar al llarg de la nostra vida i que ens ajudi a dispensar-los el tracte que realment es mereixen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa