MónTerrassa
El musical “Pinotxo” arriba a la Factoria Cultural de Terrassa
  • CA

El musical “Pinotxo” aterra aquest diumenge 26 de setembre a Terrassa. L’espectacle de l’entranyable ninot de fusta, que arriba de la mà de Trencadís Produccions, tindrà lloc a les 17:00h a la Factoria Cultural de Terrassa i l’entrada té un cost de 14 euros.

Durant l’espectacle, gràcies a l’afany per descobrir món i la curiositat de Pinotxo, els més petits viuran tota mena de peripècies: viatjaran al teatre d’Stromboli, a la fira, al fons del mar i fins i tot a l’estómac d’una balena. Al llarg de la funció també hi apareixeran els amics del protagonista: el vell artesà Gepetto, el grill Pepet i la Fada dels Cabells Blaus, i haurà d’esquivar les trampes del gat i la guineu. L’espectacle compta amb un elenc d’actrius i actors formats majoritàriament a l’escola d’Art Dramàtic de València. La companyia no és el primer cop que interpreta un espectacle basat en històries de la literatura infantil i juvenil, sinó que en el seu repertori hi inclou també Sherlock Holmes o Merlí.

Escena del musical Pinotxo de Trencadís Produccions | Factoria Cultural de Terrassa

L’origen de Pinotxo

El musical està basat en el text original de la novel·la de Carlo Collodi “Le avventure di Pinocchio” de l’any 1881, una de les obres més traduïdes de la història i que està disponible en més de 260 idiomes i dialectes. De Pinotxo també se n’han fet pel·lícules, sèries de televisió i representacions teatrals. Originàriament, les aventures d’en Pinotxo de Collodi apareixien cada setmana en un diari infantil anomenat Giornale dei Bambini, es publicava en forma de capítols per despertar l’interès del públic. S’explica l’anècdota que quan es va publicar el primer volum el 1883, Felipe Piaggi, l’editor, va rebre un munt de cartes d’admiradors del Pinotxo que exigien que el ninot no morís. I és que originàriament Pinotxo moria pel seu mal cap. Piaggi va arribar a rebre tantes amenaces que va demanar a Collodi que canviés el final i escribís un altre volum, com així va fer l’escriptor.

Escena del musical Pinotxo de Trencadís Produccions | Factoria Cultural de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa