MónTerrassa
El Museu Tèxtil es prepara per acollir l’exposició “Vestits de pel·lícula”
  • CA
x
Alguns exemples de l’exposició ‘Vestits de pel·lícula’ | MUSEU TÈXTIL

El Museu Tèxtil acull des d’aquest 28 d’abril i fins el 5 de gener l’exposició ‘Vestits de pel·lícula’. El cinema ha estat un mitjà de difusió de la moda durant gran part del segle XX, através d’actrius i actors icònics que van esdevenir models visibles i van propagar les noves tendències i creacions.

El cinema també ha representat un referent a l’hora de donar a conèixer la manera de vestir de períodes anteriors al segle XX. Els dissenyadors de vestuari per a pel·lícules d’època creen els seus figurins a partir de diversos documents històrics, entre ells, els vestits i complements originals conservats als museus. A la vegada, algunes d’aquestes pel·lícules són font d’inspiració per a espectadors aficionats a confeccionar roba amb l’estil d’èpoques passades.

Un diàleg a tres bandes

Aquesta nova exposició, ideada i produïda pel Museu Tèxtil, ofereix una visió de conjunt a partir de tres continguts:

Presenta peces originals que formen part del fons modernista del museu:espectaculars vestits que s’han restaurat per a l’ocasió; complementsd’indumentària seleccionats (sabates, guants, bosses, ventalls) i làmines de moda originals també d’època modernista.

S’exhibeixen creacions de destacades dissenyadores del món del cinema, destinades a produccions ambientades en les primeres dècades del segle XX.

Es mostren recreacions modernistes, vestits i conjunts realitzats perparticipants dels cursos d’indumentària que organitza el museu anualment.Estan inspirats en pel·lícules o sèries i segur que faran recordar al públic escenes emblemàtiques.

ACTIVITATS

28 d’abril: Inauguració de la mostra, diumenge, 12.00 h.

12 de maig: Fira Modernista. Visites comentades, diumenge, a les 11.00 i a les 13.00 h.

18 de maig: Nit dels Museus 2019. Visites comentades, dissabte, a les 19.30 i a les 20.30 h.

30 de juny: Festa Major de Terrassa. Visites comentades, diumenge, a les 11.00 i a les 13.00 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa