MónTerrassa
El Museu de Terrassa incorpora 55 obres d’autors locals
  • CA
Emilià Làzaro (al davant) ha donat més d'una cinquantena d'obres al Museu de Terrassa
Emilià Làzaro (al davant) ha donat més d’una cinquantena d’obres al Museu de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La Casa Alegre de Sagrera ha acollit aquest dimarts un “acte de generositat cap a la ciutat”, en paraules de l’alcalde Jordi Ballart, per part de l’empresari i amant de l’art Emilià Làzaro. Es tracta d’una donació de fins a 55 obres artístiques de diversos autors i autores locals, principalment de Roberto Cabeza. “Aquest acte d’amor incondicional cap a Terrassa i l’art ens ajudarà a reforçar i millorar el patrimoni artístic de la nostra ciutat”, ha reblat Ballart.

La donació consisteix en 44 obres de Roberto Cabeza, majoritàriament representacions d’edificis i paisatges de Terrassa i el seu entorn; tres obres de Roc Alabern; dues obres de Pere Gastó; una obra de Bascuñana; una d’Anna Calero; una de Laureà Barrau; una de Joaquim Vancells; una d’Isidre Òdena; i una de Rosanna Fontanet. Domènec Ferran, director del Museu de Terrassa, ha valorat molt positivament la incorporació del gravat i el dibuix de Gastó, ja que actualment no es disposava cap obra del pintor barceloní; el mateix que de Bascuñana, inèdit al Museu.

Ballart, Làzaro, Ferran, i els regidors Rosa Boladeras i Marc Armengol, mirant els dibuixos de Cabeza
Ballart, Làzaro, Ferran, i els regidors Rosa Boladeras i Marc Armengol, mirant els dibuixos de Cabeza | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Sobre Barrau, Ferran ha destacat que ajudarà a “complementar una de les col·leccions més importants que existeixen sobre un dels artistes més reconeguts de la pintura catalana”. Finalment, sobre Cabeza, el director del Museu de Terrassa s’ha mostrat molt satisfet per a la quarantena de noves obres (des de dibuixos, cal·ligrafia, aquarel·les o dibuixos lineals) que suposen “un document amb valor artístic però també amb valor urbanístic”. Domènec Ferran ha ressaltat que el Museu de Terrassa amplia d’aquesta manera una col·lecció de prop de tres mil obres de 200 artistes vinculats a la nostra ciutat, el que representa un 40% de totes les obres artístiques inventariades per l’equipament.

Per la seva part, Emilià Làzaro ha manifestat sentir-se “content i satisfet de donar unes obres que no mereixien estar en un calaix, i que ara podran gaudir tots els egarencs”. L’empresari ha explicat que considerava necessari fer aquesta donació, i d’aquesta manera “retornar a la ciutat una part del que m’ha donat des que vaig arribar l’any 83”. Làzaro ha revelat que la col·lecció de Roberto Cabeza va sorgir d’una idea entre ell i l’artista de plasmar “elements arquitectònics i urbanístics que sabíem que podrien desaparèixer amb el temps, com en alguns casos ha passat”.

Un dels dibuixos de Terrassa realitzat per Robert Cabeza
Un dels dibuixos de Terrassa realitzat per Roberto Cabeza donats al Museu | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa