MónTerrassa
Mor el compositor Pere Casas Torres
  • CA

Pere Casas Torres (Terrassa, 1957) ha mort aquest dijous, 31 de març, a l’edat de 64 anys. El terrassenc va ser reconegut internacionalment com a compositor de música contemporània. Guardonat amb diversos premis nacionals de composició i amb estrenes arreu d’Europa (se’l va poder veure tocar des d’Andorra a Suïssa, a Luxemburg, Alemanya, França o Anglaterra), era membre de l’Associació Catalana de Compositors des de l’any 1989.

Va obtenir el primer premi de composició de Joventuts Musicals de Barcelona, el mateix 89, i va ser finalista al Concurs de Radio France (París), el 1991. Entre els diversos encàrrecs fets per entitats, destaquen les col·laboracions amb el Trio â cordes de París (1992), la London Sinfonietta (1997), de l’Spanish Brass Quintet o de la Orchester Deutsche Oper de Berlin. Va col·laborar, entre altres, amb l’artista plàstica alemanya Janina Widra-Lamberty, i en la realització de diverses instal·lacions a partir de la seva música, exposades i interpretades a Düsseldorf i Barcelona, ​​en múltiples ocasions.

Entre els anys 1999 i 2003, va exercir d’assessor musical a TV3 en l’enregistrament, per a televisió, d’òpera i concerts del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i de l’Auditori de Barcelona. També va ser assessor per a la cadena britànica BBC i Vía Digital. I assistent musical a l’estudi Anacrusi, col·laborant amb el Quartet Casals, Tòquio String Quartet, Josep Maria Colom, etc, en enregistraments per als segells discogràfics Harmonia Mundi i Naxos, entre d’altres. A més de rebre encàrrecs per a la Fundació La Caixa de Sabadell, el Centro para la Difusión de la Música Contemporánea de Madrid, Deutsch Opera Orchestra de Berlin, el Festival Grec de Barcelonal o l’Esemble Contemporain.

Amb cinc àlbums publicats, va ser l’autor d’una vintena d’obres per a solistes (especialment dedicades a piano, però també a fagot, guitarra, llaüt, saxo o violoncel, etc). A més de compondre peces per a música de cambra, orquestres i vocal. A més de realitzar diversos exercicis pedagògics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa