MónTerrassa
Montserrat Espallargues s’endú el segon Premi Guillem de Belibasta

La terrassenca Montserrat Espallargues s’ha endut el segon guardó del Premi Guillem de Belibasta. Enguany s’ha celebrat la 9a edició d’aquest certamen de narrativa breu ambientada a la natura o a la ruralia organitzat per l’Ajuntament de Tragó del Segre. S’hi han presentat una setantena de treballs de diversos autors d’arreu del domini lingüístic i de totes les edats.

Espallargues va presentar-hi el conte “La mort darrere les orelles“, que versa sobre les desigualtats socials a les zones rurals, en concret, “està ambientada en un poble del Priorat, d’on és originària la meva família”, explica a Món Terrassa.

L’obra està inspirada en els contes surrealistes de Cortázar i alguns de John Cheever. El segon premi li ha reportat 600 euros en metàl·lic i un trofeu de reconeixement.

Montserrat Espallargues, amb la resta de premiats del certamen Guillem de Belibasta | Cedida

Una dilatada trajectòria professional i literària

Montserrat Espallargas i Barceló (Barcelona, 1964) és llicenciada en periodisme per la UAB. Ha estat periodista a la ràdio i al diari i també responsable de comunicació corporativa, per exemple en la Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear, el Consell Insular de Mallorca i la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres. Ha treballat com docent de català i habilitats comunicatives, ha elaborat de guions televisius per a programes de TVE-Catalunya i és terapeuta d’habilitats socials per a nens amb problemes d’assetjament, víctimes o agressors.

La terrassenca ha destacat pel seu compromís en la recuperació de les diferents varietat dialectals del territori de parla catalana. Una bona prova en va ser el seu aclamat llibre “El clan de Sa Ràpita”, amb el qual va apostar per la varietat mallorquina i que es va endur el prestigiós Premi Ferran Canyameres 2017. D’entre la seva producció literària també destaquen Vides de filferro, (LII Premi Recvll de Narració “Joaquim Ruyra”), i Tot ho dono per perdut, (Premi Joan Marquès Arbona de Narrativa Vall de Sóller). Al llarg de la seva carrera ha rebut diversos premis literaris com el Terra de Fang, l’Elsa García, el Vila Santa Bàrbara o el Premi Englantina de la Vall d’Uixó, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa