MónTerrassa
Montserrat Espallargas guanya el Ferran Canyameres
  • CA
Guanyadors de la Nit del Misteri 2017 | Òmnium Terrassa

!--akiadsense-->

Montserrat Espallargas guanya el Ferran Canyameres de novel·la negra que organitza Òmnium Terrassa. En la Nit del Misteri es va descobrir el nom de tots els premiats.

Els guanyadors

Ferran Canyameres de novel·la – “Cavar la pròpia tomba” – Montserrat Espallargas de Terrassa

Ferran Canyameres de narracions curtes – “El Dilema” – Xavier Vidal Alemany de Sabadell

Maria Rovira 14-16 “No entenc el per què” Escola Tecnos Lida Casamiglia

Maria Rovira 17-19 Desert

Montserrat Oller 5e “El misteri de les tres germanes” – Escola Tecnos – Berta Mateu Ramos

Montserrat Oller 6e “L’ultima rata” – Escola Montcau-La Mola – Ona Siscart Noguer

“On anem Wally” – Accèssit – Escola Sant Miquel del Pla de Manlleu – Mireia Mestres López

Enric Gall de poesia Desert

Disseny portada llibre _ Montse Gonzàlez – Escola Municipal d’art i disseny de Terrassa

Aquest darrer reconeixement és una nova iniciativa que es va començar l’any passat, fer un petit llibret amb el recull de totes les obres guanyadores (excepte el de novel·la que l’edita Pagès Editors), per donar-lo als premiats.

L’any passat, per raons de temps, va ser amb la portada en blanc, enguany s’ha proposat un concurs al l’Escola de disseny i s’ha donat un obsequi a la guanyadora.

En narracions curtes el nivell ha estat molt, molt alt i el jurat ha tingut dificultats per decidir un guanyador. També en el de novel·la on van quedar finalistes dues de les 14 obres presentades i on el jurat per la mínima es va votar per “Cavar la pròpia tomba”

Tant el Enric Gall de poesia com el Maria Rovira de 17 -19 anys van quedar deserts per la baixa qualitat de les obres.

No va ser així amb els Montserrat Oller qu en la categoria de 6e el resultat del jurat va ser molt ajustat decidint donar un accèssit a la segona obra per la seva qualitat.

Enguany hi ha hagut un notable creixement de la participació en el Montserrat Oller, destinat als alumnes de 5è i 6è de primària, amb un total de 51 obres presentades, en comparació a les 19 del 2016. La participació en els altres s’ha mantingut estable amb 14 obres en el Maria Rovira, 14 obres en l’Enric Gall, 31 obres en el de Narracions Curtes i 14 en el premi de Novel·la Ferran Canyameres, 4 més que l’any passat. El jurat del premi de Narracions Curtes ha volgut destacar l’alta qualitat de les obres presentades i l’intens debat per escollir guanyador.

L’acte ha estat acompanyat amb actuacions musicals de jazz i la ja tradicional interpretació radiofònica d’un fragment de la novel·la guanyadora en l’edició anterior (‘Tros’ de Rafael Vallbona) a càrrec del quadre de veus de “Ràdio-Teatre”.

La Nit del Misteri és l’acte de lliurament dels premis literaris que organitza Òmnium Terrassa, el premi principal dels quals és el Premi de novel·la Ferran Canyameres. Des de l’any 1986, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa convoca aquest premi en homenatge a l’il·lustre escriptor terrassenc i és el premi de novel·la d’intriga més antic del país del seu gènere i amb la dotació més alta, malgrat haver-la hagut de rebaixar els darrers anys. Després, a partir del 1990 se li suma el Premi de narracions curtes Ferran Canyameres i actualment inclou també els premis Maria Rovira i Montserrat Oller, destinats a alumnes de primària, secundària i post obligatori, i el premi de poesia Enric Gall.

Tots els premis estan relacionats amb el gènere policíac, d’intriga o misteri, menys el de poesia Enric Gall que promou els valors ciutadans.

La dotació del Premi Ferran Canyameres de novel·la és de 5.500,00 euros, gràcies a les aportacions de l’editorial Pagès Editors, la Mutualitat La Previsió Terrassenca i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, Informàtica Industrial IN2 i de les llibreries La Temerària i Casa del Llibre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa