MónTerrassa
Món Terrassa, present al Visa Pour l’Image 2022
  • CA

El mitjà de comunicació Món Terrassa és present al Visa Pour l’Image 2022. El festival de fotoperiodisme més prestigiós d’Europa s’està duent a terme a la localitat de Perpinyà fins al pròxim 11 de setembre. Entre els fotògrafs de mitjans d’arreu del món que hi participen s’hi troba Cristóbal Castro, que hi presenta una sèrie d’imatges centrades en la pandèmia de la Covid-19, en concret, sobre la vacunació. La tira de fotogrames terrassencs es pot veure en un pavelló acompanyada d’altres mostres publicades a diaris tant prestigiosos com The New York Times o Le Monde.

I és que cada any, el jurat selecciona les millors històries d’arreu del món. Es poden visitar de manera gratuïta, de dilluns a diumenge, de 10 del matí a vuit del vespre, en diferents recintes habilitats especialment per a l’ocasió, dins del centre del municipi francès. A més, una de les novetats és que també es poden veure de manera virtual, a través del web del festival.

Exposició al Visa Pour l’Image del fotoperiodista Cristóbal Castro | Cedida

Descobrir grans fotoperiodistes

El festival Visa pour l’image de Perpinyà se celebra cada mes de setembre, des de 1989, i acull milers de visitants. Aquest esdeveniment gratuït ofereix una vintena d’exposicions repartides per tota la ciutat durant dues setmanes. És una oportunitat per descobrir fotògrafs excepcionals, però també per passejar per Perpinyà a la recerca dels magnífics edificis que alberguen les exposicions.

Des del Convent dels Mínims fins al cementeri Campo Santo, passant per l’església dels Dominicans, són llocs excepcionals que formen part de l’itinerari marcat pel Visa. El festival, que està obert tant a agències de notícies com a fotògrafs independents, i permet posar en relleu alguns noms desconeguts per al públic en general. Els guanyadors són guardonats amb Visats d’Or en diferents categories.

El festival és també una oportunitat per afrontar una realitat que no sempre és òbvia i que els fotoperiodistes capten en els seus reportatges, realitzats arreu del món, sovint arriscant les seves vides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa