Fotografia que es pot veure a l'exposició a la Sala Muncunill
Fotografia que es pot veure a l’exposició a la Sala Muncunill | Gemma Miralda

!--akiadsense-->

Del 27 de març al 23 de maig, la Sala Muncunill acull l’exposició «The Sacred and the Real», un recull de fotografies de gran format de la terrassenca Gemma Miralda fruit d’un projecte elaborat al llarg de cinc anys a partir d’un seguiment de l’autora als pastors d’alçada al Pirineu català i aragonès. Durant aquest llarg període de temps, Miralda ha aconseguit atrapar amb la seva càmera els paisatges i la feina dels pastors per culminar un projecte fotogràfic en el que l’autora aborda la relació entre l’ésser humà i la natura a través del seu objectiu i d’una visió íntima i personal.

El fet de tractar-se d’un treball portat a terme al llarg de cinc anys, ha permès a la seva autora poder elaborar i madurar un discurs sòlid, a través de la imatge, al voltant de les relacions entre l’ésser humà i la natura, la condició humana i la seva dependència de l’entorn natural que l’envolta. La mostra fotogràfica estarà acompanyada del fotollibre editat especialment per a aquest projecte. Amb aquesta publicació, Miralda té com a objectiu consolidar el missatge de l’obra i construir una narració visual a través de les imatges, del disseny, el format i els materials que s’han escollit per fer la impressió. D’aquesta forma, exposició i fotollibre estan concebuts com a una unitat que reforça el projecte de l’autora i articula un discurs coherent al voltant d’aquest treball.

Àmplia experiència i reconeixement

La mostra «The Sacred and the Real» està emmarcada dins el Cicle de programació professional estable de la Sala Muncunill 2021 a través del programa d’Arts Visuals. Un projecte impulsat per l’Ajuntament de Terrassa per donar suport a la investigació, la creació i la producció artística a la ciutat. Gemma Miralda ha desenvolupat la seva trajectòria al llarg de 25 anys, alternant el reportatge documental i el fotoperiodisme amb la creació d’obres de caràcter artístic. Destaca el seu pas per l’agència de notícies Associated Press a Bolívia, així com els 10 anys de col·laboració continuada amb La Vanguardia Edicions com a fotoperiodista.

En paral·lel, ha desenvolupat diversos projectes i ha exposat a festivals de fotografia com Primavera Fotogràfica o Fotonoviembre, entre d’altres. A Terrassa, Gemma Miralda va participar a l’exposició “La ciutat reconeguda”, juntament amb Marc Castellet. El catàleg d’aquesta mostra, produït per l’Ajuntament de Terrassa, va rebre el Premi Laus de plata 2010 de disseny i publicitat, en la categoria d’Administracions Públiques que atorga l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics – Foment de les Arts Decoratives (ADG-FAD). Una publicació, obra de Xavi Roca-Connétable, que recull les fotografies de la ciutat realitzades pels autors de la mostra.

La mostra es pot visitar a la Sala Muncunill de dimarts a divendres de 16 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h. Amb l’objectiu de garantir els protocols de prevenció per front a la Covid-19, l’equipament obrirà respectant un aforament limitat i el públic haurà de mantenir sempre la distància de seguretat i se- guir les indicacions del personal de la sala. Per accedir-hi serà obligatori l’ús de mascareta, es disposarà de gel hidroalcohòlic a l’entrada i, durant les visites, no estarà permès tocar objectes o manipular materials.

Fotografia que es pot veure a l'exposició a la Sala Muncunill
Fotografia que es pot veure a l’exposició a la Sala Muncunill | Gemma Miralda

!--akiadsense-->

Nou comentari