MónTerrassa
Miquel Mas porta l’exposició “Rastres, rostres i retrats” a Terrassa

L’artista rubinenc Miquel Mas porta a Terrassa “Rastres, rostres i retrats” una exposició que connecta amb diversos llenguatges pictòrics per representar el rostre humà. Mas pinta retrats que van des del llenguatge hiperrealista fins a l’expressionisme, i ho fa amb la utilització de diferents tècniques: llapis, acrílics, o collage. L’obra es podrà veure a les sales 3 i 4 de la Factoria Cultural de Terrassa a partir del dijous dia 7 d’abril a les 19:00h. Es podrà veure fins el dia 16 de juliol.

“Miquel Mas s’aproxima al retrat des de vies molt diferents, a l’empara de la seva tècnica exuberant. Però també, i cada vegada més, a partir d’una mirada experta i madura, orbicular i sovint distant, que li permet ser amable però també crític, oníric o càustic, precís o elucubrador, amb qui o què retrata”, expressa Joan Manuel Tresserras en un comunicat de LaFACT. “D’altra banda, la complexitat i varietat de les qualitats tècniques de Mas li proporcionen tota mena de recursos i llenguatges per resoldre els retrats. Pocs artistes estan en situació de fer el que volen perquè saben que sempre trobaran les solucions formals que busquin. Mas n’és un”.

A l’exposició podem veure una tria que aposta per codis que condensen i evoquen molts anys d’activitat. “Qui no tingui antecedents de Miquel Mas descobrirà un artista original, excepcional, diferent, difícil d’ubicar, que ha construït la seva trajectòria traçant un camí sempre prou distant del corrent principal que dictaven la crítica o la moda. Un artista que ha voltat pel món i ha tastat i reciclat moltes tradicions estètiques -de Mèxic a l’Índia o al cor de l’Àfrica-, però que ha tingut l’àncora sempre fixada a les arenes profundes del Vallès“.

Aquesta exposició es complementa amb el programa per a escolars Exploradors de l’Art. El programa consta d’un treball previ a l’aula del centre docent, una visita guiada i un taller plàstic a l’aula taller de LaFACT Cultural.

Una llarga trajectòria

Miquel Mas va néixer a Rubí el 1948. Va ser identificat com a dibuixant precoç ja en edat escolar i va exposar per primera vegada als 13 anys. Va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona i va aprendre litografia al Conservatori de les Arts del Llibre. Durant la seva trajectòria, de més de cinquanta anys, ha investigat i desenvolupat diferents maneres d’expressar-se plàsticament. Des del 1976, es comença a dedicar plenament a la pintura, ha exposat arreu de Catalunya, Mallorca, Madrid, Saragossa, Castelló, Galícia, Düsseldorf (Alemanya), Guadalajara (Mèxic) i Clichy (França). Ha participat en escenografies per a espectacles de dansa, teatre i òpera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa