MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa, pregoners de la Marxa de Torxes 2019
  • CA
Presentació de la Marxa de Torxes 2019 a Terrassa
Presentació de la Marxa de Torxes 2019 a Terrassa amb Manel Martí, Xavier Ordeix, Aleix Pons, Joan Teixidor i Artur Moncal | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

“Ja fa 9 anys que recordem els valents que ens van defensar davant les Tropes Borbòniques de Felip V l’any 1713. Enguany, tornarà a ser el 4 de Setembre el dia en què farem la Marxa de Torxes, per retre homenatge als terrassencs assassinats durant el setge”, ha manifestat Xavier Ordeix, membre de la Comissió del 4 de Setembre, que ha afegit que “des d’aleshores, no hem avançat gaire, ja que tenim tres egarencs encausats per l’Estat espanyol per haver permès que poguéssim votar l’1-0”.

Axí doncs, aquest dimecres serà un dia especial i emotiu. Els actes començaran a les 19.30h a la plaça Vella amb els Cants per la Llibertat. Mitja hora més tard, a les 20h, s’iniciarà la Marxa de Torxes amb el recorregut habitual (Font Vella, Passeig, Bernat de l’Om, Sant Pere i tornada a la Vella). S’espera la participació de prop de 4 mil persones que podran adquirir la seva torxa (pel preu de 3 euros) a la parada que es trobarà instal·lada a la mateixa plaça. “Recordem que es tracta d’una marxa apartidista, evidentment entitats i partits polítics hi poden participar, però demanem que només es portin símbols i banderes apartidistes per preservar el màxim la transversalitat de l’acte”, ha dit Aleix Pons.

A les 20.45h està previst que comenci la lectura del Manifest, a càrrec d’algun membre de la Comissió impulsora. I, a les 21h, serà el moment del pregó. Enguany anirà a càrrec de Jesús Rodríguez, president dels Minyons de Terrassa. “Són una entitat compromesa amb Terrassa i el país, i aquest any celebren els 40 anys de la seva fundació”, ha subratllat Artur Moncal. La colla castellera també tindrà participació durant la Marxa, de la mateixa manera que actuaran el Drac Baluk, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere i el Ball de Serrallonga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa