MónTerrassa
Els Minyons es fixen l’objectiu del castell de 9 per la Diada de la Colla
  • CA

Els Minyons de Terrassa es fixen l’objectiu del castell de 9 per la XLIII Diada de la Colla, que se celebrarà el proper diumenge 21 de novembre. Així ho han explicat Nani Matas, cap de colla, i Jaume Maeso, president de Minyons, en una roda de premsa aquesta tarda per explicar tots els detalls de la Diada. Matas ha afirmat que afronten aquesta setmana d’assajos amb l’objectiu “de seguir treballant amb pas ferm cap als castells de nou”, de tal manera que no descarten un castell de 9 per la Diada.

Tot i plantejar-se aquest objectiu, Matas ha comentat que “no tenim pressió” i l’important és recuperar el ritme. El castell que s’haurien plantejat per la Diada és un 3 de 9, ja que és un castell “que tenim molt per mà, sòlid, i de la casa” ha afirmat. Un cop reiniciada la temporada, la colla tenia en ment recuperar els castells de 8 per tornar a agafar ritme, però ara la colla es planteja un pas més.

Es plantegen tres assajos imprescindibles aquesta setmana, ja que d’aquests assajos dependran els castells que portin els malves el diumenge a la Plaça Vella. És per això que fan una crida a tots els terrassencs i terrassenques a assistir als assajos d’aquesta setmana: dilluns, dimecres i divendres a partir de les 9:30h al pati de la Casa Jacint Bosch. El cap de la colla ha subratllat que per tal que diumenge es pugui dur a terme un castell de 9, és imprescindible que als assajos es faci el 3 de 9 fins a sisens.

Maeso ha explicat que els actes de la Diada començaran el divendres 19 amb un refrigeri i una actuació amb l’animador Jaume Barri per a tots els assistent al darrer assaig de la temporada. Dissabte a la tarda se celebrarà la tradicional actuació de vigílies al Raval de Montserrat a les 6 de la tarda amb els Tirallongues de Manresa, i diumenge començarà la Diada a les 9:45h amb les matinades pels carrers de la ciutat. A les 12:00h del migdia, els Minyons estaran preparats a la Plaça Vella per començar a l’actuació juntament amb els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sants.

Retransmissió per Twitch

La principal novetat d’aquesta Diada és que la colla emetrà en direnta la diada a través del nou canal de Twitch que ha obert l’entitat. Aquesta retransmissió, que compta amb el suport de Parlem Telecom, anirà a càrrec del periodista i minyó Joaquim Albalate juntament amb la participació dels Lauzeta Folk, el primer canal de Twitch en català verificat i en dels més vistos amb la nostra llengua. Maeso ha afirmat que “esperem que aquesta retransmissió pugui apropar els castells a molta més gent gens entesa en els castells, sobretot aquelles persones més joves”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa