MónTerrassa
Més de 100 llibreries de 40 ciutats de Catalunya, una de Terrassa, celebraran el Llibrestiu

Mes d’un centenar de llibreries de Catalunya participen aquest any en la primera edició del Llibrestiu, la festa del llibre que se celebrarà  el capvespre del dia 15 de juliol amb l’impuls de la Cambra del Llibre de Catalunya -que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la impressió i la comunicació gràfica- i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona, del Ministeri de Cultura i dels diferents municipis de Catalunya.

La Cambra vol desestacionalitzar els esdeveniments relacionats amb el món del llibre amb activitats potents, dinamitzar el foment lector, tot estrenyent els vincles entre els lectors i les seves llibreries, i adreçar-se a tota mena de públics amb activitats variades que són elements centrals de la proposta.

Llibrestiu serà una festa que portarà els lectors a les llibreries de proximitat, que tenen previst posar parades al carrer i organitzar algunes activitats dins dels establiments, sempre respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries.

En aquesta primera edició, Llibrestiu compta amb la participació de més d’un centenar de llibreries de tota mena i mida, generalistes, especialitzades, i d’infantil i juvenil de prop de 40 ciutats i pobles de Catalunya. Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Sabadell, Vic, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Figueres, Reus, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Badalona, Mollerussa, Tàrrega, Olot, Castelldefels, Móra d’Ebre, L’Hospitalet de Llobregat o Mataró.

A títol d’exemple, s’oferirà un ampli ventall d’activitats: conta-contes, presentacions de llibres, signatures d’autors, programes de ràdio a la llibreria, còctels poètics, música, col.loquis, tallers… activitats per a tots els públics i que abraçaran del còmic a la novel.la, tot passant per la literatura infantil i la història, entre d’altres.

Llibrestiu té voluntat de permanència i per això  la Cambra hi ha apostat amb una campanya de comunicació  a ràdio, premsa escrita, mitjans digitals, xarxes socials i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. A més a més, el Gremi de Llibreters ha activat un microsite a la seva pàgina web amb la llista de llibreries participants, les ubicacions de les parades, la graella d’activitats de cadascuna i un cercador per a facilitar la navegació al públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa