Acte de presentació del calendari de cultura popular pel 2019

Acte de presentació del calendari de cultura popular pel 2019 | Rafael Aróztegui

Aquest dijous s’ha presentat el Calendari 2019 de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. A la Casa Soler i Palet, Ramon Codinas, president de la Coordinadora, acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Amadeu Aguado, i pel fotògraf Nebridi Aróztegui, ha donat a conèixer la nova edició del calendari de la Cultura Popular egarenca, aquesta vegada amb el títol “Som Cultura Popular”.

Com en les edicions anteriors -aquest és el setè any que es publica-, des de la Coordinadora s’ha escollit un fotògraf de la ciutat que il·lustra cada mes del calendari amb imatges de “gran bellesa, sorprenents i espectaculars, de les diferents expressions de la Cultura Popular local”. Així, s’hi poden contemplar escenes del món del foc, de figures i bestiari, de diferents balls i danses, de castells, de pessebrisme, etc. Enguany l’escollit ha estat el fotògraf Nebridi Aróztegui. Amb disseny de Ramon Codinas, a cada mes s’hi troben les festes, actuacions, actes i esdeveniments oberts i públics que organitzen els diversos grups, colles i entitats de Cultura Popular al llarg de l’any a la nostra ciutat. També hi apareix el llistat de la quarantena de grups que conformen la Coordinadora, amb les seves dades de contacte, així com una editorial de presentació del propi calendari.

Aquest any, amb l’entranyable foto de la portada, des de la Coordinadora també s’ha volgut tenir un record per la figura d’en Joan Siurana “Matraca” (1962-2018), personatge popular de la ciutat i que fou escollit Capgròs de l’Any el 2001, essent una de les figures més estimada i buscada del conjunt de nans i capgrossos en les seves aparicions a les festes de la ciutat.

El calendari ja es pot adquirir, mantenint el mateix preu dels anys anteriors, a les llibreries, papereries i quioscs habituals, així com a les mateixes entitats de Cultura Popular de Terrassa.

Portada del calendari 2019 de la coordinadora

Portada del calendari 2019 de la coordinadora | Coordinadora Cultura Popular

Nou comentari