MónTerrassa
La Masia Freixa obre la imaginació dels infants de la Catalunya Nord
  • CA

La Masia Freixa de Terrassa ha estat una font de creativitat i imaginació per als infants d’una escola de la Catalunya Nord. Ha estat una de les professores de l’escola La Bressola del Soler, localitat a pocs quilòmetres de Perpinyà, qui ha mostrat una imatge a través de les xarxes socials on es pot veure perfectament l’edifici modernista de Lluís Muncunill i tot d’idees que els alumnes han anat apuntant que els suggerien les seves formes. “Hem treballat el modernisme. En veure la Masia Freixa de Terrassa van flipar molt. Van dir coses tan molones que em vaig veure empesa a fer aquest muntatge”, explica la mestra Anna Fernández, que reconeix que “com a historiadora de l’art, sento admiració envers les seves aportacions”.

És així com posant-se en els ulls dels petits artistes, la Masia Freixa compta amb mil i un animals i objectes diversos: centpeus, aranyes, un cocodril amb la boca oberta, forquilles, palmeres, lava volcànica, serps, un pingüí, camells, tortugues, i fins i tot, la casa dels barrufets.

La piulada ha estat aprofitada pel col·lectiu de La Xemeneia per fer, una vegada més, escarni de la veïna Sabadell. Així, amb reminiscències a la seva famosa samarreta, afirmen: “Necessiteu alguna altra raó per voler canviar Sabadell per Perpinyà? (Perpinyà i pobles propers, és clar)”.

L’escola la Bressola del Soler es va crear l’any 1996 i es troba situada a tocar del centre històric de El soler. El centre educatiu compta amb tres classes de 2 a 5 anys, dues classes per infants de 6 i 7 anys, i tres classes per nens de 8 a 10 anys. En total, 180 alumnes. A més, destaca una associació de famílies (AFA) “Tots Endavant” molt implicada en l’organització d’activitats i animacions a l’escola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa