MónTerrassa
Marta Pessarrodona defensa l’art d’admirar a la nova obra “Tot m’admira”

La poeta terrassenca Marta Pessarrodona presenta la seva darrera obra, “Tot m’admira. Poesia completa 1965-2021” (Viena Edicions), un recull de tota la seva obra des de l’any 1965 fins l’actualitat. L’escriptora vol reflectir amb el títol del llibre un art que considera que s’ha perdut: l’admiració. ”Els escriptors joves actuals no admiren, i es perden moltes coses, la meva generació admirava els poetes que tenien la meva edat d’ara, i ens ha anat molt bé”, apunta.

“Tot m’admira” recull el conjunt de la seva obra poètica en un sol llibre incloent els primerencs “8 poemes” de 1965. “Era un llibre de ‘coffee table‘ amb 27 exemplars numerats que valien mil pessetes i que es van vendre en cinc minuts, el que s’ha venut més ràpid de la meva vida”, recorda.

A més, Pessarrodona ja treballa en la seva propera obra, “Admiracions“, de la qual ja hi ha un petit avançament a “Tot m’admira”, i ha estat objecte d’un homenatge el passat 18 de novembre amb la publicació del llibre “Sobre Marta Pessarrodona”. L’obra es presenta com una repassada a tot allò que hi ha darrera dels seus llibres, amb un text inicial sota el títol “As time goes by”, el tema principal de la pel·lícula “Casablanca”, i un avançament del seu futur treball. “És una trilogia que arriba al final i que defineix allò que m’agrada, admirar”, explica.

El títol “Admiracions” es deu al final del poema “Autorretrat a Terrassa, a l’estiu“, on l’autora hi plasma sensacions quotidianes, i que acaba amb la cita: “Contemplo el jardí: mai no n’he pres cura; parlo, poc, amb la veïna i, em cal confessar-ho? Tot, tot m’admira”.

Pessarrodona creu que aquesta virtut, admirar, l’han perdut les noves generacions: “La meva tenia tots els defectes del món, però admiràvem els poetes de l’edat que jo tinc ara“, explica. Seguint aquest fil, prepara el seu proper llibre, “Admiracions”, del qual ja hi ha un avançament amb tres poemes que tanquen l’obra que ara presenta. No té data de publicació, ara per ara: “Hi ha un moment en la poesia en què saps que el llibre ja esta fet”, diu, moment que encara no ha arribat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa