MónTerrassa
Marco Galmacci plasma el seu art en un mur de la plaça Primer de Maig
  • CA
El mur de la plaça 1r de Maig comença a agafar forma
El mur de la plaça 1r de Maig comença a agafar forma | AV Sant Pere Nord

!--akiadsense-->

Aquest dimecres 2 de desembre es va iniciar la segona intervenció del projecte “El Tercer Paisatge” impulsat per l’Ajuntament de Terrassa i l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord i comissariat per l’artista terrassenca Anna Taratiel. La iniciativa té com a objectiu millorar l’entorn urbà de la ciutat mitjançant les pràctiques artístiques contemporànies i, al mateix temps, donar suport i visibilitzar les arts visuals a Terrassa, fent-les arribar a tots els districtes de la ciutat. Aquesta nova intervenció, a càrrec de l’artista d’origen italià establert a Terrassa Marco Galmacci, conegut artísticament com a “Morcky” es durà a terme al mur situat sota l’escenari de la plaça del Primer de Maig. La previsió és que el treball, iniciat dimecres 2 de desembre, finalitzi el proper diumenge 6 de desembre.

Galmacci, artista polifacètic i consolidat dins les arts visuals aplicades a l’espai urbà i molt vinculat a la ciutat de Terrassa i al seu paisatge, crearà una mirada a la intimitat del barri protagonitzada, en aquest cas, pel propi veïnat. Segons ha explicat la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, “L’objectiu d’El Tercer Paisatge és omplir d’art i bellesa els carrers i districtes de la ciutat per tal que la ciutadania pugui viure, veure i experimentar plenament la cultura amb un ús respectuós i plenament social de l’espai públic. En aquesta línia, continuarem treballant per fer arribar el projecte a tots els districtes de la ciutat ajudant així a introduir l’art en el nostre dia a dia com a un element quotidià i accessible a tothom”.

Aquesta és la segona intervenció del projecte “El Tercer Paisatge”, iniciat el juliol de 2019 amb tres actuacions a la plaça de Cipriano Garcia. Primer, l’artista Lula Goce va pintar l’obra Gaia en una de les parets mitgeres d’aquest espai situat a Sant Pere Nord. Posteriorment els artistes Cristian Blanxer i Víctor Garcia van crear l’obra Synopsis en una altra de les parets i, finalment, Anna Taratiel va fer una actuació sobre la pista de bàsquet ubicada a la mateixa plaça. El Tercer Paisatge compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord, que ja ha impulsat iniciatives d’aquestes característiques a la zona i ha dut a terme un important treball previ amb l’objectiu de catalogar les parets mitgeres del barri.

El mural, al fons de la plaça comença a agafar forma
El mural, al fons de la plaça comença a agafar forma | AV Sant Pere Nord

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa