MónTerrassa
L’obra de Jordi Casanovas sobre els fets d’octubre de 2017 arriba a Terrassa
  • CA
Alguns dies d'ahir, a Terrassa
Alguns dies d’ahir, a Terrassa | Cedida

!--akiadsense-->

Terrassa Arts Escèniques presenta el proper dissabte 20 de febrer a les 20h al Teatre Principal Alguns dies d’ahir, una obra de Jordi Casanovas sobre els fets d’octubre de 2017, la tardor políticament més convulsa de la història recent de Catalunya. Uns mesos que van sacsejar les institucions i els carrers, però també la vida quotidiana de moltes persones. A través de cinc trobades familiars que succeeixen els cinc dies següents al referèndum, l’espectacle convida l’espectador a reflexionar d’una manera més calmada i amb una mirada polièdrica al voltant del que va succeir aquells dies.

Sota la direcció de Ferran Utzet, Abel Folk, Miriam Iscla, Marta Ossó i Francesc Cuéllar donen vida al Jaume, la Rosa, la Laura i el Jofre, quatre personatges que expressen sobre l’escenari els seus desitjos, incerteses, recels i malestars. I que hauran d’aprendre a escoltar i entendre els posicionaments dels altres.

Sinopsi de l’obra

Una família veu capgirada la seva quotidianitat amb els fets polítics que s’esdevenen a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. La Rosa, el Jaume i els seus fills, la Laura i el Jofre, es retrobaran al menjador de casa seva en cinc ocasions. Cinc “dies després”. Cinc dies posteriors a moments que van marcar aquells mesos. En aquestes cinc jornades, compartiran els dubtes, les preguntes, els anhels i els patiments que els va provocant tot allò que se succeeix als carrers.

Aquest és un drama familiar sobre els mesos políticament més convulsos de la nostra història recent, una crisi política que va entrar també a les llars del país i que Jordi Casanovas ha convertit en una oportunitat per reviure la nostra experiència individual i col·lectiva. Els personatges son ficció, però els fets que trasbalsen les seves vides els vam viure tots i totes. Al voltant de la taula, aprendran a comprendre els pensaments i les postures dels altres, faran tot l’esforç possible per conversar i per entendre’s, i hauran de trobar la manera de perdonar les faltes i de guarir les ferides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa