MónTerrassa
Lluís Puig: Un dia a dia “ferm i compromès amb el procés”
  • CA
Lluís Puig | ACN

!--akiadsense-->

Lluís Puig prendrà possessió aquest dimecres com a nou conseller de Cultura de la Generalitat en substitució de Santi Vila. En una entrevista ha explicat que entoma el repte amb la “il·lusió” i “l’honor” de viure un moment polític com l’actual des de la “màxima responsabilitat”. En aquesta línia, ha assegurat que continuaran gestionant el dia a dia amb un posicionament “ferm i compromès amb el procés”. “Tota la meva vida l’he dedicat a la cultura, des del món associatiu, empresarial i de l’administració pública. Em sento afalagat”, ha precisat. El conseller de Cultura entrant no preveu grans canvis en la línia que ha seguit el Departament liderat per Vila, amb qui mostra una “sintonia extraordinària”. “Farem que ni es noti que hi ha hagut un canvi”, ha reblat.

El que serà nou conseller de Cultura ha agraït la confiança mostrada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller Santi Vila, i també ha tingut paraules d’agraïment per l’expresident Mas i l’exconseller Mascarell, amb qui també va col·laborar colze a colze.

En declaracions a l’ACN ha explicat que espera que “l’experiència acumulada” els darrers sis anys al Departament de Cultura li serveixi en la nova etapa. “Treballaré amb tota l’energia i la il·lusió de què sigui capaç”, ha precisat.

Sintonia amb Vila

Puig espera fer un “traspàs àgil” amb el conseller de Cultura sortint, Santi Vila, que assumeix noves responsabilitats al capdavant de la conselleria d’Empresa i Coneixement.

En aquesta línia, afirma sentir-se “encantat” amb l’equip actual del Departament i es mostra cautelós a l’hora de determinar àmbits de treball prioritaris: “Tots els aspectes treballats els últims mesos ens preocupen per igual i volem q tirin endavant amb força”, ha insistit.

Una trajectòria dedicada a la cultura popular

El nou conseller de Cultura, que ha dedicat tota la seva trajectòria professional a la cultura popular, assumeix el càrrec entenent que també és un reconeixement per al sector. “Hi ha una activitat cultural boníssima en el món associatiu i municipal”, ha conclòs.

De fet, Puig era fins ara el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat. El nou conseller té estudis musicals, de dansa, producció audiovisual i d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya i ha exercit com a director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i director de la Fira Mediterrània. Va rebre el Premi Nacional de Dansa el 1984.

Director de l’empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d’arrel tradicional i de tota la Mediterrània, ha ocupat també el càrrec de cap de l’Àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Ha estat sardanista (Minyons d’en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d’en Serrallonga, Atreu o el Grup d’Estudis sobre la Festa Major de Terrassa.

Puig també ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d’Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa