MónTerrassa
El Llop de TV3 portarà ‘Terra baixa’ a Terrassa
  • CA

La companyia d’actors i actrius amateurs del programa El Llop de TV3 es prepara per engegar un gira per tota Catalunya per representar ‘Terra baixa’ als principals teatres del país. Terrassa és una de les ciutats incloses a la gira. L’obra d’Àngel Guimerà dirigida per Àngel Llàcer arribarà a Terrassa el proper 24 de setembre de 2022 a l’auditori de la Factoria Cultural, amb totes les característiques d’una producció escènica professional.

Es tracta d’una adaptació contemporània de l’obra d’Àngel Guimerà qui va sorgir del programa El Llop, un programa d’entreteniment televisiu emès a principis d’any a TV3 que reivindicava el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posava de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

Al llarg dels vuit capítols del programa, l’espectador va descobrir com es creava una obra teatral des de zero, sent testimoni de totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a l’estrena de l’espectacle. Des dels càstings, les proves finals per seleccionar els actors fins als assajos i l’estrena. Per la creació d’aquest espectacle, el programa va rebre més de 1500 candidatures, va fer 250 càstings a Cervera, Valls, Manresa i Olot i una gran final amb 33 candidats al laboratori del Món Sant Benet, on es va formar la companyia de Terra Baixa.

Sinopsi

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa