Alexandre Galí

Alexandre Galí | Antonia Ho

Aquest dijous, dia 10, a les 19h, tindrà lloc la primera presentació del llibre Alexandre Galí a l’exili, a l’Aula Magna del Centre Cultural de Terrassa. L’acte, organitzat per Gregal Promoció, amb la col·laboració Òmnium Cultural, comptarà amb la presència de la seva autora, Carme Galí, i amb la participació del professor i periodista Salvador Cardús. Alexandre Galí a l’exili ve a ser un trencaclosques que uneix

diferents fonts documentals referides a l’etapa que va des de 1939 fins a 1942, període que Galí va passar pràcticament sol i aïllat de la família.

Sinopsi

Entre els centenars de milers de persones que van creuar a peu els Pirineus, l’any 1939, hi havia Alexandre Galí i la seva família. S’establiren a Tolosa, tot i que, a partir de la primavera, hi restà sol. Quan retornà a Catalunya, va evitar parlar de la seva experiència a l’exili, i ara tenim l’oportunitat de saber-ne més. En aquest llibre podreu fer-vos una idea de quin recorregut vital va fer Alexandre Galí durant els quatre anys que va viure a l’estranger. Al mateix temps, gràcies als dietaris i cartes familiars, tindrem una panoràmica de l’altra banda de la frontera, una França poc acollidora, perillosa i comandada a distància per l’Alemanya nazi. Tot i això, Alexandre Galí va ser un exiliat afortunat. Va poder treballar colze a colze amb els quàquers (també anomenats Societat dels Amics) i va aprofitar per estudiar. Tanmateix, la vida no era fàcil i cada cop la inestabilitat era més acusada i els canvis, trepidants.

Nou comentari