MónTerrassa
Litus protagonitza el nou espectacle d’El Terrat sobre la rumba catalana

L’artista terrassenc Litus és el protagonista del nou espectacle de la productora El Terrat. L’actor, música i cantant de la banda de Late Motiv emprèn un viatge a través de la memòria i del temps en què es fusiona la història de la seva vida amb la història de la rumba catalana. Aquesta setmana ha tingut lloc l’acte de presentació de “¡Chakapum!” que es podrà veure del 21 al 31 de juliol al teatre Tivoli de Barcelona.

Sota la direcció musical de Pablo Novoa (també líder de la mateixa banda de Litus, a més de Golpes Bajos o Mastretta), l’espectacle és una obra de teatre i un concert a la vegada. “Una fusió sense complexos que actualitza els clàssics portant-los al llenguatge teatral contemporani”, han exposat els impulsors. És doncs, un viatge “molt personal al cor de la rumba”, que aposta per una posada en escena “sorprenent” i on es van interpretant lliurament èxits de Peret, El Gato Pérez o Los Amaya.

Un viatge de Terrassa a Cuba

Litus estarà acompanyat de la seva banda de rock i de sis actors i actrius. L’obra està escrita per Joan Grau, històric guionista d’El Terrat i un dels creadors del Chiki Chiki. Xènia Reguant, recentment guardonada als premis Max per “Una noche sin luna”, n’és la directora.

El musical es desplega a partir d’un record d’infantesa de Litus i es converteix en un viatge emocional ple de contratemps, que els porta fins a Cuba i més enllà. “Tinc un record màgic de sobretaules dels meus pares quan era un nen. És un record que, amb els anys, ha anat prenent forma de somni”, i afegeix “els caps de setmana, els meus pares organitzaven sopars a casa amb els seus amics. A la sobretaula, entre vins i copes de cava, i els nens corrent per allà, el meu pare treia la guitarra espanyola. Cantaven un repertori sobre la marxa. Aleshores jo parava de jugar i em quedava bocabadat escoltant-los. I pensava: jo vull pensar-ho així de bé quan sigui gran”.

Xènia Reguant ha explicat que amb aquest espectacle “coneixerem els grans fundadors del gènere, desgranarem tot el que forma part de la rumba catalana, tot el que forma part d’en Litus. Passarem per Cuba, Terrassa, Tossa de Mar… i serem il·luminats per en Peret”, ha setenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa