MónTerrassa
Litus presenta Chadanaca a Barcelona
  • CA

Aquest dimecres 20 d’abril, el cantant de Terrassa Litus pujarà novament a l’escenari de Luz de Gas. Aquest cop ho farà a la sala gran del local barceloní per desgranar les cançons del seu darrer treball, Chadanaca o el gozo aterrador de bailar al borde del tejado (U98 Music, 2022) que ja han vist en directe ciutats com Vigo, Madrid, Sevilla i Granada. El concert s’emmarca dins una nova edició del Guitar Bcn Festival 2022 que compta amb un cartell de figures extraordinàries com Pat Metheny, José Mercé, Miguel Poveda o Andrea Motis, entre d’altres.

Cantant, guitarrista, pianista, i actor, els darrers anys Litus ha format part de la banda del programa televisiu Late Motiv d’Andreu Buenafuente, una activitat que ha compaginat amb la participació com a actor en diverses obres de teatre musical i amb la seva carrera professional com a compositor, acumulant fins a 7 treballs com a líder.

Impetuós, escènic i comunicatiu, Litus és una cruïlla de diversos estils. La seva música transita pel soul i el pop en convivència amb el funk, el folk o el rock. Els seus concerts són un show total impregnats d’energia i emoció. De variades inflexions vocals, les seves cançons -elegants i riques en instrumentació- criden l’atenció amb tornades entranyables. Un directe sense embuts fruit de l’experiència obtinguda durant els més de 20 anys de trajectòria que l’han convertit en un dels artistes més versàtils i singulars del moment. 

Chadanaca

L’exòtic “Chadanaca” és un terme bengalí que convida a gaudir del moment sabent que un mal pas ho pot engegar tot a rodar. Atrapat per aquesta metàfora encunyada per l’escriptor Juan Gómez Jurado, un Litus en estat de gràcia publica el disc més lluminós, directe i estimulant del seu catàleg.

Musicalment, a Chadanaca o el gozo aterrador de bailar al borde del tejado (U98 Music, 2022)  l’instint pop està molt present: “El pop sempre ha format part del meu llenguatge. Els Beatles sempre han estat molt presents però fins i tot en la cançó més alegre dels Beatles notes que a fora, està plovent. És la típica pluja anglesa. Però també hi ha els Eagles, els Beach Boys, Billy Joel o Carole King… A fora ens espera un dia assolellat. Un dia fantàstic per ballar, encara que sigui a la vora del buit”. Moltes de les cançons prenen exemple del disc Woodface (Capitol Records, 1991) dels Crowded House, amb melodies a dues veus admirades pel propi Litus.

La gira de presentació del disc passarà properament per Bilbao, Salamanca, Valladolid, Alacant, Cartagena, València i Múrcia.

Coincidint amb la sortida del disc, la plataforma Filmin ha estrenat un documental dedicat a la figura del cantant Litus “La historia de un cantante de pub”. El curtmetratge està dirigit pel jove director Óscar Vilanova i se centra en els darrers anys de trajectòria artística.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa